92-годишна жена от Дома в Гара Орешец пребори COVID-19



92-годишна обитателка на злополучния Дом за стари хора в село Гара Орешец пребори заразата от коронавирус. Днес възрастната жена е изписана от болницата в Лом, където е била лекувана в продължение на дни. Това стана възможно с усилията и всеотдайността на медиците в лечебното заведение. Добрата новина бе съобщена от ръководството на здравното заведение.

Преди десетина дни нейният набор дядо Тодор се прибра вкъщи, след като победи болестта К-19 след лечение във Военномедицинска академия в София.

На лечение в Лом остават още двама души от това социално заведение, които са на 91 и на 84 години, а състоянието им е сравнително тежко.





Още 3 възрастни жени от Дома за стари хора в Кула, настанени в болницата на Лом, също ще бъдат изписани днес. Те също са преборили болестта. Трима мъже обаче остават на лечение.

Домът за стари хора в Гара Орешец се превърна във второто голямо огнище в област Видин след болницата „Света Петка”. До 4 май 11 души от настанените и персонала дадоха положителни проби. Тогава те бяха разпределени между болници в Лом, Монтана, Враца и София. Няколко души починаха, но други вече са здрави.





От 26 настанени в Дома в момента са останали само 5 души, които са здрави. Последно преди два дни е 56-годишна жена от персонала е дала положителен резултат, оставена е на домашно лечение.

През последното денонощие няма новозаразени с коронавирус в област Монтана. Броят на заразените досега е 179, от тях 45 са медици. Починали са 14 души. Излекуваните са 17, пет от тях са медици.


Четете още:

🔴 В Горната кория край Добротица е най-голямата популация на див червен божур

🔴 Чужденец, нарушил карантината у нас: 10 бона глоба не е по джоба на българите

🔴 Цял живот сме яли краставицата грешно ВИДЕО





Източник: Кмета





Коментари

горе