Стъкларя убива болната от левкемия Марангозова и се връща у дома при жена си, която е с тумор в мозъка




Кой кой е в групата, обвинена за разстрела на брокерката

Вдъхновен от финансовите успехи на Наглите, килърът Петър Костов пробва през 2012 г. отвличане

Бившият затворник Венцислав Пиров, който издава поименно своите, продава наркотици в “Люлин”

Подполковник Борис Иванов от НСО е изключително социален, не е само масон, а е и част от близкия кръг на висши държавни чиновнички

Поръчителят Иво Масларов е син на офицер от спецслужбите преди 10 ноември, прехвърля имотите си на майка си Незабравка още през 2017 г.

Как живееш, когато две жени с онкологично заболяване са на входовете на светлата и тъмната страна на твоя живот?

Вероятно наемният убиец Петър Костов-Стъкларя ще дава своите отговори на този страшен въпрос в съдебната зала.

Застреляната от него 46-годишна Станка Марангозова е страдала от левкемия. Петър е знаел това, защото я е проследявал седмици наред, докато тя е посещавала болница за химиотерапия. После се е прибирал при съпругата си, която се е борила с тумор в мозъка. Животът с онкоболна съпруга не го спира да изпълни поръчката за убийство на Марангозова и да получи 30 хил. лева за това. Днес,

за разлика от

Марангозова,

жената на Петър

Костов е жива,

но с 95% инвалидност. Възстановява се трудно след операция за спасяване на живота ѝ. Костов и баща му Пламен са се грижили за нея.

И двете жени са покосени от коварната болест по едно и също време - 2013-2014 г.

Станка Марангозова се поболява покрай проблемите с поръчителя на убийството ѝ Иво Масларов, който я преследал за пари, заплашвал я, дори я пребивал. По това време финансовата брокерка и мъжът до нея Динко Геров са изгонени от съдия-изпълнител от апартамента си в “Манастирски ливади” заради дълг към заложна къща, на която Масларов го продал.





За първи път от много години МВР и прокуратурата разкриха поръчково убийство от край до край - заловени са физическият убиец на брокерката Станка Марангозова Петър Костов-Стъкларя, организаторът подполковник Борис Иванов от НСО и помагачът и член на бандата Венцислав Пиров, който ги уличи след арестите. Обвинение, макар и задочно, е повдигнато и на поръчителя на убийството Иво Масларов, който се издирва с Интерпол. Разследването продължи 7 месеца и разплете престъплението с всички участници. Оказва се, че всички са известни на полицията заради престъпления освен офицер от НСО.

Станка Марангозова беше застреляна на 10 октомври вечерта пред блока си в “Младост” от моторист, който хвърли бели рози на седалката, след като я уби. Това е Петър Костов, стана ясно миналата седмица.

Петър Костов

Петър Костов

33-годишният Петър Костов-Стъкларя нашумя през декември 2012 г. Тогава е арестуван по обвинение, че е подготвял отвличане на младеж, син на пернишкия бизнесмен Христо Теофилов. Костов по онова време е на 26 години.



Наел гараж в

“Люлин”, където

щял да настани

жертвата, докато

се водят

преговори

за откуп. 3 години по-рано е разбита бандата за отвличания Наглите, която действа над 2 години и до ден, днешен не са открити парите от взетите откупи.

Вдъхновен от легендите за спечеленото от тях, Костов направил своя група. Планирал да отвлече Красимир Теофилов, за да иска 100 хил. лв. от баща му. Случаят е разплетен, когато Костов се опитал да вербува в бандата си полицай от 5-о районно управление в София. Двамата се познавали отдавна. Костов искал от него да му осигури информация какво ще се пусне в бюлетина след отвличането. Ченгето обаче написало докладна до шефовете си. При ареста у неуспелия похитител са намерени проследяващо устройство, черни маски, синя лампа, белезници и матрак, на който е трябвало да спи жертвата. По времето, когато се готви да копира отвличане в стил Наглите, Петър е баща на 6-годишно момченце. Това е и една от причините да го пуснат от ареста 3 месеца по-късно.

Костов помага на баща си, който е стъклар в кв. “Подуяне”. Доходите като чирак не го устройват. Няма и къде да живее със съпругата си. През 2014 г.,

все още обвиняем, Костов кандидатствал за общинско жилище и го одобрили заради болната му съпруга и малкото дете. Настанили ги в гарсониера в бл. 10 в “Подуяне”. Вътре нямало дори прозорци. Наложило се баща му Пламен да кове найлони по дограмата, за да не духа през зимата.

През 2016 г. Петър започва самостоятелен, вече легален бизнес. Купува камион и го преустройва на репатрак. С него спасява закъсали коли, но отново не печели достатъчно и не е доволен.

През 2017-а пробва с фирма за ремонти. Пак не се получава и се завръща към престъпния бизнес. Попада в затвора, където се запознава с Венцислав Пиров. 

Венцислав Пиров

Венцислав Пиров





Именно той

по-късно ще го

издаде за

убийството на

Марангозова

Венцислав е на 40 години. Малко преди Петър Костов да бъде арестуван през 2012 г. за подготвяното отвличане, е задържан и Пиров.

Тогава двамата не се познават. Венцислав пласира дрога в кварталите “Люлин” и “Западен парк” заедно с Марио Миланов-Дългия, Николай Фокси и още двама души. При разбиването на групата са намерени 7 кг наркотици. Той е заловен, докато носи сак с дрога. По -късно е арестуван за същото престъпление и в Австрия и лежи в затвора.

Пиров е първият задържан за убийството на Марангозова.
Кокаин е открит в
къщата на баба
му в провинцията Възрастната жена обаче няма нищо общо с дрогата. Логично е арестуван внукът , който и преди е задържан за дрога. И Пиров започва да говори - че Петър е убил Станка Марангозова, че двамата са я следили. Разказал, че моторът, от който е хвърлена "бялата роза" при разстрела, са го купили от друг град по обява в интернет, а след престъплението е изхвърлен в язовир до Чепинци. И най-важното в показанията му - че организаторът на убийството е офицерът от НСО Борис Иванов, а поръчител - Иво Масларов. 

Иво Масларов

Иво Масларов


Офицерът от НСО
Борис Иванов
познавал Петър и
Венцислав
отдавна
Той е на 48 години, разделен е със съпругата си, има дъщеря. Преди да постъпи в НСО, е бил оперативен работник в Криминална полиция.
Според показанията на Венцислав Пиров Боби, както приятелите го наричат, е посочил жертвата Марангозова, давал е указания как да я следят и дори ги срещнал с поръчителя. Освен това двамата с Петър му продавали наркотици.
Никой от службата на подполковник Борис Иванов не предполагал, че той може да е свързан с подобни престъпления. Водил нормален начин на живот, бил много общителен и лесно завързвал контакти.
Покрай работата
си се сближил и
с много политици Най-много от приятелите му във фейсбук са депутати и членове на ДПС, но има и от ГЕРБ, БСП и Демократична България. С някои от тях е личен приятел и в живота, научи “24 часа”. Работил е в единия от екипите на НСО, които се “въртят” като охрана на Ахмед Доган. Бил е и в екипа на един от бившите главни прокурори. Но като "авангард" е проверявал терена преди много събития, на които отиват от президент, през премиер до министри и чуждестранни делегации.
Негови приятели го описват като изключително социален. Извън служебните си задължения като гард
се появява в
компаниите на
известни хора,
сред които и
висши държавни
чиновнички
Жените го забелязват и харесват, описват го мъже, които познават Борис. 

Станка Марангозова

Станка Марангозова






Той е престанал да е активен във фейсбук в средата на март, а телефонът му е изключен от дни, в което се увери и екипът на “24 часа”.
След ареста му прокуратурата разкри, че е контактувал активно с масони, а част от братята му са магистрати, с които обменял документи от разследвания.
“Един достоен
офицер с няколко
награди не може
да лежи при
престъпниците
в затвора”,
заявили адвокатите му пред Военния съд. Защитата му твърди, че липсват доказателства Иванов да е ръководител на банда за убийства, наркотици и изнудвания. Сам признал грешката си, че контактува с криминално проявени и осъждани, но не признава вина по обвиненията.
Криминални репортери отбелязват странния факт, че до днес не се появяват снимки на Борис Иванов, нито камери по време на нощното гледане на мярката му. Първите снимки открива “България днес”.
Издирваният от Интерпол поръчител
Иво Масларов е
бивш собственик
на заложна къща От години насам няма легален бизнес, но е известен като лихвар. Основата на конфликта му със Станка Марангозова е през 2009 г., когато дава пари, за да ги инвестира в акции и ценни книжа. Очаква големи печалби, което обаче не се случва. След това започва да я изнудва да му дава пари и тя му превежда лични средства. По-късно започва да го съди и успява да спечели делата. В същото време жената подава сигнал и за изнудване срещу него и приятеля му Веселин Денков-Весо Брадата. След дълго разследване прокуратурата внася обвинителен акт срещу тях в спецсъда в деня на убийството на Марангозова. Преди това съдебното минало на Масларов е чисто. Освен приятеля му Борис Иванов от НСО, бащата на Иво Масларов също е свързан със службите за сигурност. Покойният Антон Масларов е бил офицер в “Държавна сигурност” дълги години. Той почина през 2017 г. Бащата и синът обаче не били в добри отношения. За разлика от тези с майка му Незабравка, която става собственик на бизнеса на Масларов през 2017 г. Предполага се, че е прехвърлил собствеността на фирмите си на 73-годишната жена, за да не бъдат запорирани. Това обаче не му помогна, защото, след като прокуратурата го обвини за изнудването, антикорупционната комисия блокира авоарите му за милиони.



Четете още:

🔴 Българин от Питсбърг зад обещаващо лечение срещу Covid-19

🔴 Забелязвате ли нещо странно в Инстаграма си? Да си плюс-сайз вече е плюс! СНИМКИ

🔴 Пловдивчанин излезе от колата и преби млад шофьор след ПТП!





Източник: 24 часа





Коментари

горе