Турция се готви да изгражда секретна военна база на 5 км от Резово



Изгражда ли Турция военна база до Резово? Това се питат читатели на Флагман.бг. Те изпратиха копие от държавния орган на Република Турция, в което с кратко съобщение се известява, че ще бъде изградена военна база в местността Къркларели, на 5 км от Резово.

Според публикуваното съобщение районът на бъзещата база, се намирал в гориста местност без съвременна пътна инфраструктура. Започвал на север от Лиманкьой и се простирал до село Бейендик, което е последното турско селище преди границата с България. 





Оказа се обаче, че Външното министерство на България не е известено за подобна инициатива на Турция. Колегите от Българското национално радио са отправили въпрос до МВнР и са получили отговор, че това е забранена военна зона от втора степен и към този момент няма подадено заявление за изграждане на военна база.





"Това, че Външно не знае за подобна база, не означава абсолютно нищо. Турското правителство не за пръв път ще пренебегне всички международни спогодби, за да изпълни това, което иска", коментираха наши източници.


Четете още:

🔴 Какъв цвят портфейл привлича парите според зодията ви

🔴 Тръмп разделя родителите-имигранти от децата им за цял живот

🔴 Не, това не са лекари от Ухан - а квестори от матурата





Източник: flagman





Коментари

горе