Къде хвана вируса Григор? В Сърбия, у дома или в Задар?



Григор и треньорът му Кристиан Гро бяха заедно в Хасково и тенисистът ни показа на германеца родния си град. После двамата заминаха за Adria Tour в Хърватия.

И треньорът на звездата ни в тениса с коронавирус

Къде се зарази Григор Димитров? В Сърбия, у дома или на Адриатическия бряг в Хърватия?

Този въпрос си задават по целия свят от неделя вечерта, след като българската звезда в тениса призна, че е дал положителен тест за коронавирус. Той се е изследвал в Монте Карло и ще се възстановява у дома си в княжеството.

Новак Джокович и Димитров играха и баскетбол заедно с местния КК “Задар”.

Новак Джокович и Димитров играха и баскетбол заедно с местния КК “Задар”.

Хърватинът Борна Чорич, който победи Григор на турнира от Adria Tour в Задар, също е с положителна проба за COVID-19. Заразен е и Кристиан Гро, треньорът на нашия тенисист. Също и физиотерапевтът Алгис Христов (според Tenniskafe.com). Двамата бяха заедно в Калифорния след прекъсването на сезона заради пандемията, после пътуваха за Белград. След края на турнира в сръбската столица Димитров и германецът отскочиха до Хасково, където бившият №3 в света направи тренировка и се срещна с деца в родния клуб, където баща му Димитър е треньор. Пробите на бащата и майката на Григор са отрицателни.





След като стана ясно, че Григор е заразен, финалът в Задар между водача в ранглистата и организатор на веригата Новак Джокович и Андрей Рубльов (Рус) бе отменен. С положителна проба за коронавирус се оказа и Марко Паники, кондиционен треньор на Ноле. Самият

Джокович отказа да се

подложи на тест в Хърватия,

защото не чувствал никакви симптоми. Прибра се в Белград и там направи теста заедно със семейството си.

Отрицателни са пробите на Марин Чилич, Рубьов и Александър Зверев. Те не са заразени, но заявиха, че се подлагат на доброволна 14-дневна изолация.

Малкият брат на Ноле - Джордже Джокович, който е директор на Adria Tour, допусна, че Гришо може да се е заразил у нас. “Преди да дойде в Задар, беше в своята родина. Не знаем дали той е бил заразен там”, коментира той пред сръбски медии.

Григор може да е пипнал вируса и на партито в луксозния клуб Lafayette cuisine cabaret club в Белград. Заведението бе пълно, а тенисистите танцуваха и се забавляваха.





В Сърбия звездите играха и футболен мач, а в Хърватия направиха баскетболно шоу с местния елитен КК “Задар”.

В началото на юли Димитров трябва да участва в демонстративния турнир Thiem's 7 в Австрия, организиран от №3 в света Доминик Тим. Въпреки че се зарази, българинът ще може да пътува, стига всичко със здравословното му състояние да е наред. “Ако Димитров и Чорич покажат отрицателни тестове след 14 дни домашна изолация, сме готови да ги посрещнем в Кицбюел. Но мениджърите им са хората, които решават какво ще се случи”, съобщиха организаторите. По предварителната програма Димитров трябва да играе с Тим на 9 юли.

Добра новина за състоянието на Григор Димитров

Григор Димитров е добре, възстановява се постепенно. Вчера вече нямаше никакви симптоми от тези, които имаше по-рано, каза пред БиТиВи мениджърът му Георги Стоименов. В началото Гришо бил с температура и се чувствал отпаднал. Скенер на белите дробове е показал, че дробовете му са абсолютно чисти. Нямаме притеснения, добави Стоименов, който е бил с Гришо на турнира в Сърбия.





Когато разбрах, че Григор има вирус, си направих тест веднага. Резултатът е негативен, добави мениджърът. Това, че играчите се прегръщаха не е ненормално, защото преди това всеки беше изолиран. Явно, когато няма абсолютна изолация, всичко е възможно, каза Стоименов. Той поясни, че след всеки турнир има партита и не може да коментира "тази ситуация".





"Основното ни притеснение бе, че Григор бе малко повече от 3 месеца в пълна изолация и този вирус някакси ги почерни", каза Стоименов. След 10 дни ще има нов турнир от същия формат като турнира в Сърбия. Сред хората, които са имали контакт с Григор Димитров в България, засега няма заразени.


Четете още:

🔴 Майката на 4-годишно момиченце с СОVID-19: Животът ни се превърна в ад!

🔴 Холивудски стил, сълзи от радост и много усмивки – това са абитуриентите на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас СНИМКИ И ВИДЕО

🔴 Портфейлте на 4 зодии през юли ще преливат





Източник: 24 часа





Коментари

горе