Замениха еднодневния плаж на Бяло море с тридневен на Черно



Еднодневните екскурзии до Гърция, които от години са хит сред живеещите в Благоевградска и Кюстендилска област, вече приключиха. Туроператорите спряха да ги предлагат засега заради изискването на гръцките власти да се влиза в тяхната държава с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването. Цената на такава екскурзия е около 23-25 лв. и не си струва да се плаща още 100 лв. за тест.





"Това сложи край на еднодневните турове до Бяло море. Последният ни еднодневен плаж беше в неделя", казаха от туристическа агенция, която всяка събота и неделя пълнеше от Благоевград по няколко автобуса за еднодневен плаж на Бяло море.

Българите, които вече са платили почивките си в Гърция обаче, си правят тест, за да заминат, защото в противен случай трудно могат да си върнат обратно дадените пари. Семействата търсят лаборатории, които правят пул тестове - на цялото семейство едновременно, които излизат по-евтино. Няма отказали се от почивка, допълниха от бранша.





Агенциите вече започнаха активно да предлагат почивки по нашето Черноморие. Вече се предлагат и 3-дневни почивки с тръгване в петък сутринта от Благоевград и връщане в неделя през нощта на цени от около 130 лв. с организиран транспорт и две нощувки, със закуски, обяд и вечери.

Някои гръцки хотелиери пък започнаха да предлагат поемане на част от цената на PCR теста. При минимум 7 нощувки, например, поемат 25 евро на човек.


Четете още:

🔴 Властта панически организира акции в своя защита

🔴 Думите против уроки

🔴 Молитва от Св. Паисий Светогорец за всички и за целия свят





Източник: 24 часа





Коментари

горе