Съдът върна книжката на обвиняем №2 по случая "Местан" ВИДЕО



Съдът в Кърджали върна отнетата шофьорска книжка на бащата на загиналото бебе при тежката катастрофа край Загорско. Това обяви за 24rodopi.com адвокатът на семейството, което загуби детето си, Николай Димитров.

„Решението излезе преди дни. От прокуратурата поискаха свидетелството да бъде отнето, ние обжалвахме и Окръжният съд се произнесе в наша полза“, посочи защитникът на Юсеин Ахмед.





Припомняме, че той е вторият обвиняем за смъртта на 6-месечната Еджрин, която загина при катастрофа по пътя Кърджали-„Маказа“ на 14 април м.г. Обвиняем по делото е и политикът Лютви Местан.

Двамата предстои да застанат пред съда за съпричиняване на смърт.





Припомняме, че тежкият пътен инцидент възникна на разклона за село Загорско при опит на Местан да се включи в движението на главния път. Следва сблъсък с автомобила, в който пътува цялото семейство Ахмед. Зад волана е бащата. При удара загина 6-месечно бебе.

„Все още съдът не е определил дата за делото. Очакваме обаче това да се случи в началото на есента“, посочи адвокат Димитров.





„Вещите лица са изброили прекалено много вариации, които са и в двете крайности. Предстои да се разбере коя ще бъде доказана в съда. Лично аз не виждам основание да се търси отговорност от бащата на загиналото дете“, допълни адвокат Димитров.


Четете още:

🔴 Мистерия с наследството на Парцалев

🔴 Борисов умря, да живее Борисов!

🔴 Осман Октай: Доган, Пеевски и Борисов са употребявани от задкулисието





Източник: rodopi24





Коментари

горе