Тайният живот на министър Дани Кирилов (УНИКАЛНИ СНИМКИ)  



Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е в епицентъра на скандалите, но откакто заема държавния пост, съумява да пази личния си живот далеч от хорското любопитство.








През този юни правистът празнува 50-годишен юбилей, а най-важните хора в живота му са неговата съпруга Нина и порасналата им вече дъщеря Мария. Щерката на Кирилов, която през 2017 г. завърши престижната Втора английска гимназия в София, в момента е студентка по химия и фармацевтика в елитен университет в Англия.





Половинката му Нина пък е завършила история и география в Софийския университет, където всъщност се срещат с Кирилов. Щастливо женени са от много години, а министърът е домошар по душа. Признава, че е иззел част от задълженията на съпругата си и е същински кулинарен корифей. Най-добре приготвял винен кебап, както и всякакви видове риба.


Всъщност с рибата е свързано и едно от неговите хобита. Правосъдният министър имал голяма колекция от въдици, но най-много му допадал речният риболов. Не го спирали нито жегите, нито студовете, за да релаксира с хобито си.





Малцина знаят, че всъщност Кирилов е творческа натура и от малък се увличал по музикалното изкуство. Стиловите му предпочитания са свързани най-вече с рока, а като по-млад вземал уроци по пиано.



Любопитна подробност е, че роденият в Димитровград Кирилов, който е възпитаник на математическа гимназия, като младеж не мечтаел за кариера в правните науки, а в журналистика. Когато кандидатствал, не го приели и бързо се пренасочил към други специалности.





Едновременно с правото обаче се явил и на изпити във ВИТИЗ. Приели го театрална критика и драматургия, но преценил, че не можел да „тика“ две образования едновременно, и се отказал от Театралната академия.



Друга подробност, която малцина знаят за него, е, че умеел да обезврежда всякакви видове бомби. Докато служел като войник в Плевен и на летището в Горна Оряховица, специализирал като сапьор.





Разбирал от всички видове взривове, но използвал ценните си познания само за обезвреждане на всякакви мини – пехотни, противотанкови, партизански, дори най-опасните – скачащите.



Четете още:

🔴 Майката на Луиза Григорова на 50 години показа уникално тяло на плажа (снимки)

🔴 Синът на наш бизнесмен издъхна в изолатор за К-19 малко след сватбата си

🔴 Мръсни стаи, счупени шезлонги и кренвирши за закуска в 4-звезден хотел ВИДЕО





Източник: Ретро





Коментари

горе