Вижте как Бай Цанко се излекувал от диабет за 16 дни





Захарен диабет тип 2 се среща по-често след 40-годишна възраст и за развитието му влияят редица неблагоприятни рискови фактори, каквито са прехранването, обездвижването, затлъстяването, стресът и употребата на някои медикаменти.

При хората със захарен диабет тип 2 инсулинът, който панкреасът им произвежда, не може достатъчно добре да контролира повишените нива на кръвната захар. Това може да е резултат от неспособността на панкреаса да произведе достатъчно количество инсулин при бързото покачване на кръвната захар след хранене или защото инсулинът е с нарушено действие в периферията – състояние, известно като инсулинова резистентност. Страдащите от диабет тип 2 в България са хиляди, а Цанко Сагов от Стара Загора доскоро е бил един от тях. Благодарение на лесна диета успял да се пребори с хроничното заболяване само за 16 дни.





Историята му разказва неговата дъщеря Ганета. „Поставиха тази диагноза на баща ми Цанко Сагов толкова отдавна, че даже не помним кога точно се е случило, преди 25 или дори 30 години. За да държи нивата на кръвната си захар в норма, както всички диабетици, татко избягваше сладки храни, всяка сутрин и вечер пиеше лекарства. С годините дозата им се увеличаваше, за да може да действа до момента, в който химията стана безсилна. Тогава според медицината трябваше да премине на инсулинови инжекции.





Диабетът върви ръка за ръка със затлъстяване, тъй като хората с тази болест са непрекъснато гладни и с високо кръвно. А тези три фактора накуп водят до инсулт и инфаркт. Точно това се случи и с баща ми – премина през 3 инсулта и един инфаркт (последният само преди 6 месеца) с нелеки последствия. Заради захарната си болест страдаше и от диабетна полиневропатия, което ще рече, че няма достатъчно оросяване на краката. Чувстваше ги непрекъснато изтръпнали и студени, което е най-малката болка. Защото с напредване на диабета се стига и до ампутации на крайници, а понякога – до слепота“, разказва щерката на Цанко. 76-годишният пенсионер научава за целебна диета, която решава да пробва.





Тя се състои в храните, в което са забранени месото, млечните продукти, яйцата, мазнините, рафинираните брашна, захарта, консервантите, а солта е в минимално количество. Цанко спазва режима една седмица, след което се завръща към стария си начин на хранене – от всичко по много. Бастунът се завръща в живота му, лявата му ръка става отново леденостудена, а кръвната захар достига 20,2 единици. Вместо да започне прием на поредното лекарство, диабетикът отново се обръща към диетата – без олио, зехтин, масло, месо, мляко, сирене, яйца. Още на третия ден захарта му пада на 13 единици. На 16-ия ден от поста нивата ѝ стигат до отличните 5,2 единици, а диабетът си заминава от живота на бай Цанко завинаги.


Четете още:

🔴 Най-малко 10 загинали при взрива в Бейрут, ранените са няколкостотин ВИДЕО

🔴 Глория побесня и призна нещо неочаквано за Джермански! СНИМКИ

🔴 The Bulgarian Media Portal in Chicago » Blog Archive » Тези българи протестират заедно с нас…





Източник: Ретро





Коментари

горе