Завидяха на пенсионерите, че ще вземат по 150 лв. отгоре  





По 150 лв. общо на човек ще раздаде правителството на пенсионерите за три месеца като добавка към пенсиите, по 50 лв. на месец за август, септември и октомври. И веднага се зловидя на всички. Най-често срещаният мотив е, че пенсионерите по време на кризата не са пострадали, защото са си получавали пенсиите в пълен размер.





Да, така е, ако продължим в този дух, може да добавим, че от началото на юли всички пенсии са повишени. Само че повече от милион и двеста хиляди души живеят с пари около и под прага на бедността. А тези хора са работили цял живот и са плащали всичките си осигуровки, и то в пълен размер.

Пенсионерите си плащат данъците върху имотите, които притежават.





Така че продължават да допълват, вярно с не много, хазната. И защо да не бъдат подпомогнати тези хора със символични суми за три месеца? Със сигурност с това увеличение те няма да хукнат по плажовете в Гърция, Турция или из Европа да похарчат тези 50 лв. месечно. Ще си платят изостанали сметки, дърва и въглища за зимата, лекарства, храна. Ще съживят потреблението, пазара. И абсолютно е незаслужено да бъде упреквано правителството, че дава тези пари на хората в третата възраст.






Хубавото е, че този път ще има за всички, а не както по Великден и по Коледа само за някои. Защото, ако прагът на бедност е 363 лв., никой да не си мисли, че пенсионерът с 400 лв. е пребогат и презадоволен. А и да не забравяме, че един от показателите за цивилизованост на един народ и една държава е отношението към старите хора.

Тодор Симеонов, Варна


Четете още:

🔴 Кога ще спрете ремонтите по "магистрала" "Хемус"  

🔴 Германия предупреди да не се пътува до българското Черноморие

🔴 Известен водещ се е разминал на косъм от смъртта





Източник: Ретро





Коментари

горе