Съветите на д-р Емилова за тънка талия през есента





Д-р Людмила Емилова е лекар, специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт, но е прочута с клиниката си за лечебно гладуване. Тя е на 77 години, но слага в джоба си и по-младите от нея с цели десетилетия – и като визия, и като тонус, и като дух.





Ако я видите, няма да повярвате, че преди четвърт век е била „жива енциклопедия“ на цял куп болести – мигрена, хроничен гастрит и колит, чернодробна стеатоза, анемия, атония на жлъчния мехур... Съдбата обаче я срещнала с известната българска природолечителка Лидия Ковачева, от която лекарката научава за чудесата на омекотеното лечебно гладуване с плодове и чай с мед. Прилагайки неколкократно системата върху себе си и променяйки начина си на хранене, за една година д-р Емилова успява да излекува всичките си болести. Впечатлена от добрия резултат, лекарката решава да помогне на своите пациенти да се разделят с проблемите си с помощта на същата система. Едно от златните правила на диетоложката за пълноценно здраве и добра фигура е да се консумират само сезонни плодове и зеленчуци.





„Есента е много подходящ сезон за извършване на плодолечебни диети. Това е възможно поради изключително голямото изобилие от най-различни плодове, расли на слънце, наситени на ензими, витамини, минерални соли, микроелементи, антиоксиданти, и всякакви полезни противоракови и увеличаващи защитните функции на организма вещества. Консумацията на тези полезни храни укрепва имунитета и ни прави по-устойчиви на всякакви външни фактори, което дава отражение и на външния ни вид.





В плодовете се съдържат вещества, които оказват положително влияние на кожата, косата и ноктите. Всичко приема хубав облик с консумация на голямо количество плодове, които можем да си позволим да ядем в този сезон“, обяснява д-р Емилова. Тя уточнява, че благотворното действие на пресните растителни храни е особено повишено, когато хората се подлагат изцяло на програма, включваща плодове и фрешове.





„Независимо дали ще е за период от 5, 10, 15, 20 или повече дни, това е страхотен начин да изчистим организма си от токсините и да свалим килограми, които са за сметка на отровните, ненужни вещества. Така, ставайки по-стройни, със сигурност ставаме и по-здрави, а от това по-хубаво няма“, подчертава д-р Людмила Емилова.

Като най-силно оръжие срещу мазнините, ако сме решили да отслабваме през есента, лекарката посочва ябълките, крушите и гроздето, които са типично есенни плодове. Нейната програма за плодолечение и отслабване включва прием по 1 кг пресни плодове всеки ден и четири билкови чая, овкусени с мед.





„Към тях по-късно се добавят прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци и натурално приготвен зеленчуков бульон. Плодолечебната програма не включва никаква друга храна и е подходяща за пациенти без противопоказания за провеждането ѝ. Този хранителен режим притежава мощен очистителен и оздравителен ефект върху организма и затова се нарича разтоварителен режим. Най-често той продължава 15-20 дни и задължително се следва от захранване, но дори да издържите 2, 3 или 5 дни, ефектът пак ще е голям“, коментира лекарката.


Четете още:

🔴 Необикновената история на Нако, мъжа, който си отиде, но спаси цял рейс футболисти

🔴 Колеги на починалия от К-19 д-р Първанов не искат да работят без него, той бил стожерът на болницата в Гоце Делчев

🔴 Още един замесен в убийството на Красимира, с Любомир опитали да скрият следи





Източник: Ретро





Коментари

горе