Доналд Тръмп е в болница, приема ремдесивир



Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще отиде за няколко дни в Националния военномедицински център "Уолтър Рийд" в щата Мериленд, като предпазна мярка, след като беше диагностициран с коронавирус, предадоха агенциите.

"Президентът на САЩ Доналд Тръмп остава в добро настроение, има леки симптоми, работи цял ден. Като предпазна мярка и по препоръка на лекаря му и медицинските експерти президентът ще работи през следващите няколко дни от президентските офиси в центъра "Уолтър Рийд", съобщи прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани, предава БТА.

Лекарите са препоръчали мярката така, че Тръмп да може да получи незабавни грижи, ако се наложи, заяви неназован представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.





Ройтерс съобщава, позовавайки се на свой добре осведомен източник, че Тръмп е с лека температура.

По-рано лекарят на Тръмп Шон Конли заяви, че американският лидер се чувства отпаднал, но продължава да е в добро настроение.

Държавният глава на САЩ се зарази с коронавируса месец преди президентските избори на 3 ноември.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп разпространи видеопослание, записано в Белия дом, преди да замине за военномедицинския център "Уолтър Рийд" в щата Мериленд. В него той благодари на хората за благопожеланията им и казва, че всичко с него и първата дама Мелания е наред, предадоха агенциите.

"Искам да благодаря на всички за огромната подкрепа.





Заминавам за болница "Уолтър Рийд". Мисля, че всичко е наред с мен, но трябва да сме сигурни, че всичко е добре", каза той. "С първата дама всичко е наред. Благодаря на всички, оценявам го високо и никога няма да го забравя".

На видеозаписа президентът стоеше прав и беше в костюм със синя вратовръзка.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който беше диагностициран с коронавирус, започна да приема противовирусния препарат ремдесивир. Той не се нуждае от "допълнителен кислород". Това съобщи лекуващият лекар на 74-годишния държавен глава, кандидатирал се за втори мандат, Шон Конли, цитиран от агенциите.





"Радвам се да съобщя, че президентът се справя много добре. Не се нуждае от никакъв допълнителен кислород, но, след като се консултирахме със специалисти, решихме да започнем лечение с препарата ремдесивир. Той завърши приема на първата доза (от лекарството) и си почива", се казва в изявлението на лекаря, което публикува в профила си в Туитър прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани.

Междувременно няколко часа след пристигането си във военномедицинския център "Уолтър Рийд" в щата Мериленд Тръмп съобщи в профила си в Туитър, че с него всичко е наред. "Мисля, че всичко върви добре. Благодаря на всички! Обичам ви!", написа той.


Четете още:

🔴 Тайната диета на Лили Иванова за перфектна външност

🔴 Луна изпуши: Имам тяло на богиня, което е единствено в България!

🔴 Женски бой за Христо Сираков





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе