Д-р Христо Якимов за проф. Хубчев: Възхищавах му се, след 10 часа в операционната, играеше футбол





За проф. Хубчев е приложено най-съвременното лечение, включително е използван медикаментът Рамдесевир, нищо не е дало резултат

"Възхищавах се на колегата проф. д-р Георги Хубчев, той беше невероятен специалист и човек. След 10 часа в операционната той имаше сили и отиваше да играе футбол. Беше човек, зареден с много енергия и с позитивизъм". Това каза д-р Христо Якимов - анестезиол, зам.-директор по медицинската част на УМБАЛ "Дева Мария".






Той бе сред най-близките на починалия от коронавирус проф. д-р Георги Хубчев.

Д-р Якимов разказа, че здравословното състояние на колегата му било отлично, имал съвсем лека форма на хипертония, но тя изобщо не била опасна. Той живеел изключително здравословно, спортувал редовно.

"Въпреки че съм по-млад от него, самият аз не можех да издържа на неговото темпо. А той успяваше", каза още лекарят.

Той отчете, че за колегата му е приложено най-съвременното лечение, използван е медикаментът „Рамдесевир”, кръвна плазма и още куп медикаменти, които са дали положителен ефект при други случаи. За проф. Хубчев обаче е нямало никакъв шанс. Той бил буквално смлян от вируса за по-малко от 48 часа.






"Беше в реанимация в изкуствена кома. Не успя да се сбогува с никого, дори със съпругата си", разказа собственикът на болницата Семир Абумелих. Той съобщи, че седмица преди да бъде диагностициран с COVID-19, д-р Георги Хубчев е защитил професорската си титла, а докато е бил в реанимация, в болницата пристигнали документите му, че вече е професор.






"Това е голяма загуба не само за бургаското здравеопазване, но и за цяла България. Проф. Хубчев беше изключителен специалист, от най-високо ниво. Казвам съвсем откровено, без да преувеличавам, не остана нещо, което да не сме пробвали в лечението. Изводът е - колкото и възможности да има човек - и познати, и пари, понякога не може да се помогне. Защо - никой не знае. Познавам боледували от коронавирус, 80-годишни, обикалят по улиците, а нашият спортист си за 15 дни си отиде", допълни Семир Абумелих.








Проф. Хубчев бе на 66 години, водил е активен живот, работохолик, тренирал футбол, а показателите на кръвта за придружаващи заболявания са били в абсолютна норма. Имал е само леко завишена захар, но не и диабет, кръвното му налягане е било в норма за възрастта, с лека симптоматика за хипертония


Четете още:

🔴 Освирепял Канадски вълк нападна трима души в Бургас, а дори не глобиха стопанката му

🔴 Местим стрелките с един час назад

🔴 Арестуваха дясната ръка на Цв. Цв. в Югозапада





Източник: flagman





Коментари

горе