Да стопим камъните в жлъчката с оцет  







Жлъчката е изключително важна храносмилателна течност, която се произвежда в черния дроб и се събира в жлъчния мехур. Основната храносмилателна функция е да емулгира мазнини, за да осигури мастни киселини, които могат да се усвоят и използват от организма. Освен това тя има антимикробен ефект, който помага да се унищожат нежеланите патогени.





При определени заболявания или състояния, които водят до невъзможно оттичане на жлъчния сок, той се задържа в жлъчния мехур и води до дразнене и възпаление – състояние, означавано като холецистит. Холециститът може да наподобява клиничната симптоматика на редица други проблеми, така че трябва да се обърнете към лекар, който да постави правилната диагноза. Най-характерните симптоми на възпаление на жлъчния мехур са гадене и повръщане. Те често се появяват след по-обилно хранене и особено мазни и сладки храни. Може да се наблюдават още остра, внезапна болка в горната дясна част на корема.





Болката може да се усети също и в гърба или под дясното рамо. Дълбоките вдишвания могат да я влошат. Суровият ябълков оцет има добре изразени противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни при облекчаване на болката в жлъчния мехур. За тази цел разредете две супени лъжици ябълков оцет с топла вода. Пийте от получения тоник, докато болката отзвучи. Не пийте ябълков оцет неразреден, тъй като киселината може да увреди зъбите.


Четете още:

🔴 Да се посмеем: Как на зодиите им избиват чивиите?

🔴 Обичаната от няколко поколения певица разказа за личната си битка с Koвид

🔴 Розали най-после афишира връзката си с Кобрата





Източник: Ретро





Коментари

горе