Д-р Петрова дежурна в Свищов не се е прибирала от дни, сбъднаха се най-мрачните прогнози



Свищов Инфо ви представя историята на един истински герой-медик, толкова отдаден на професията си, че буквално не се прибира в дама си, за да лекува пациенти в две различни болници. Разказваме ви за 57-годишната кардиоложка от Павликени д-р Красимира Петрова, която доброволно дойде да помага и в Свищов. След като е разбирала, че COVID отделението на Свищовската болница е останало без лекари, д-р Петрова от болницата в Павликени директно пристига в Свищов, за да дава дежурства в почивните си дни.





Ето какво сподели и съпругът и Пламен Петров:

"АПОКАЛИПСИСЪТ ДОЙДЕ. За съжаление, сбъднаха се най-мрачните прогнози. Настана мор.

Съпругата ми - д-р Красимира Петрова, не се е прибирала в къщи от дни. Работи в Общинска болница гр.Павликени, а в почивните си дни - в болницата гр.Свищов. И в двете болници не достигат лекари. В Свищов й помагат студенти-медици. Не може за цяла болница един лекар да приема ковид-болни, да назначава лечение, да минава визитации, да лекува, да изпраща отчети и т.н. Човешкият организъм има предел на издръжливост.

Министър Ангелов, Вие бяхте вече в Свищов. Положението се е променило към по-лошо. С идването за някой ден на депутати-лекари, проблемът не се решава. Трябват лекари, трябват сестри, трябват санитари. Има ги, има ги, трябва да намерите начин, те да поемат задълженията си - още днес! Вече е късно да отлагате за утре! Болните се оставят на произвола на съдбата, болните умират без лекарски грижи!

Извънредно положение - НЕ, ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА МОБИЛИЗИРАНЕ НА ЛЕКАРИТЕ! СЕГА!", каза Пламен Петров.

Кадър: NOVA


Четете още:

🔴 Колоритната пловдивска кулинарка Силвена Роу направи фурор в Дубай

🔴 Рак на кожата след прием на лекарства за кръвно – български професор с нови данни и конкретни имена

🔴 Лекарка във Франция: Антония Първанова, с Вашите знания ставате за санитарка





Източник: svishtov-info





Коментари

горе