Скандалният Мангъров купил жилището на Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова на култовата ул. "Оборище" / СНИМКИ



Скандалният доцент Атанас Мангъров, който се прочу като пълен отрицател на заплахата от коронавируса, препоръчва да се лекува с чайчета, отрича носенето на маски и ваксините, се оказа любител на скъпите имоти. След като пролетта се сдоби с апартамент на морето в разгара на първата вълна, сега се изявява като ревностен продължител на комунистическата традиция да се изкупуват къщите и жилищата на бивши фабриканти и банкери, както и на знакови творци на култовата столична улица „Оборище“.

Именно на нея Мангъров си е закупил по-голямата част от жилището от наследниците на прочутите български актьори Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова. Сделката е станала след смъртта на актрисата между него и дъщеря им Маргарита. На сградата до ден днешен има паметна плоча-барелеф на Маргарита Дупаринова. Тя е особено атрактивна и с изгледа си към Докторската градина, особено от 4-я етаж, който във всяка сграда се води като „бел етаж“.

Втората по-малка част от огромния апартамент, която при подялбата му между двете деца на артистичното семейство получава синът Момчил, е продадена от него на друго лице, което живее там, разкриват документите по сделката.

Съседи обаче донасят, че Мангъров не се възползва лично от скъпарския имот, а го дава под наем, макар на звънците да е посочена именно неговата фамилия.

Така поборникът срещу правителствените и здравните власти в България и срещу мерките за борба с COVID-19 продължава порочната комунистическа традиция да се възползват от жилищата на елита преди 1944 г., които придобиват на безценица.





Ул. „Оборище“ в София е знакова в това отношение. Там на № 33 се намира жилищната кооперация на пловдивските фабриканти „Стоян Маринов и синове“. След 9 септември 1944 г. тя е превзета от родения в с. Койнаре Пеко Таков и неговата другарка в живота Вълка Горанова. Покрай временното си роднинство с Янчо Таков прочутата прима Лили Иванова също обитава огромен, но достроен допълнително апартамент. Всяко от жилищата на този адрес е над 160 кв.м.

Постепенно той е превзет от комунистическите семейства на Георги Настев, министър на здравето, от министъра на културата Начо Папазов, от другарката в живота на министъра на външната търгови Бошнаков. Разследвали съдбата на тези жилища твърдят, че до 10 ноември 1989 г. високопоставената номенклатура, която е живеела в нея, дори не е плащала битовите си сметки. Естествено, че тези жилища са били закупени на безценица след одържавяването им от т.н. „Софжилфонд“, но след промените – продадени за стотици хиляди долари пред перспективата да бъдат реституирани. Нещо, която пловдивските фабриканти тъй и не са доживели.





Пак на знаменитата ул. „Оборище“ в София се намира и къщата на прочутия банкер Атанас Буров, в която, след като той умира в Пазарджишкия затвор, се нанася комунистическата номенклатура и член на ЦК на БКП Милко Тарабанов. Истинското бижу, което представлява къщата на самоубилия се след 9 септември 1944 г. търговец на тютюн Стефан Чапрашиков, пък е собственост на рекламния бос, обвързан и с предишната собственост на БТВ, Красимир Гергов.

Все на тази улица са се подвизавали почти всички комунистически номенклатурни величия като се започна от първия партиен и държавен ръководител Тодор Живков, заради което я наричаха ул. "Тодорище", и се мине през фамилиите на Станко Тодоров, Георги Цанков, Живко Живков, Григор Стоичков, Павел Писарев, Начо папазов и кой ли още не.





Стари обитатели на ул. „Оборище“ твърдят, че ако се разрови съдбата на всяка една от знаковите къщи там, това ще бъде един от най-кървавите разказа за политическите катаклизми в България и насилственото ограбване на истинските им собственици.

Очевидно в тази редичка се е строил и скандалният коронанихилист Атанас Мангъров, докопал изгодно жилището на прочутите актьори Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова от притиснатите им от недоимък наследници.






Четете още:

🔴 В Турция ще лекуват СОVID за 30 секунди

🔴 БРАВО! Наши лекари създадоха хапче срещу Koвид

🔴 Тъжно! Напусна ни Вера Стефанова





Източник: pik





Коментари

горе