Отчаян мъж съм



Отчаян мъж съм и не вярвам вече на никоя жена. Преживях тежък развод, който остави трайна следа в душата ми. С Ирена се запознах преди 12 години на морето. Любовта ни беше романтична и красива и след две години реших да й предложа брак. Тя прие и така няколко месеца по-късно вече бяхме законни съпруг и съпруга. Взехме заем от банката и си купихме собствено жилище. След 1 година тя забременя. Бях на седмото небе – очаквахме момченце. По време на бременността тя беше доста изнервена и капризна. Аз търчах като луд, за да задоволя всеки неин каприз. Но колкото и да се стараех, тя все не беше доволна от мен. Трудно ми беше да тичам по нея и да ходя на работа. След 6-тия месец поех изцяло и домакинските задължения – тя постоянно лежеше и гледаше телевизия. Казваше, че не се чувства добре. ОТ време на време ходеше на кафе с приятелки и тогава не беше изморена. Както и да е, отдадох го на бременността й и продължих да стискам зъби. След като роди, Ирена съвсем се промени.





Започна да ми държи сметка за всякакви неща, каза, че не намирам време за къщата и че тя трябва да се съсредоточи в грижата за малкия ни син. Започнахме и да се караме – нещо, което не вярвах, че някога ще стане. Леките противоречия се превърнаха в сериозни кавги и скандали, които завършваха тежко. Приятелите ми не можеха да ме познаят – бях се озлобил и към тях. Всичко това беше от системното ни неразбирателство, натрупаната умора и недоспиването покрай бебето. Стисках зъби, защото си мислех, че всичко това ще отмине. Когато детето навърши годинка, жена ми взе твърдото решение да си наемем гледачка за цял ден, за да има повече време. Съгласих се, защото се надявах, че тя ще помага по малко в къщата. Но не, бях се заблудил – вместо това тя си излизаше с приятелки по кафетата, а къщата стоеше неоправена. Разчиташе на мен, когато се прибера от работа, да чистя и да подредя. Спря и да готви – купувахме си готова храна със съмнително качество.





Парите също започнаха да намаляват, защото майчинството с хубавите пари свърши и трябваше да разчитаме предимно на моята заплата. А изплащахме апартамент и плащахме заплата на гледачката. Но най-лошото тепърва предстоеше. Един ден аз реших да се прибера по-рано от работа – някъде по обед. Когато влязох, в апартамента нямаше никого – жена ми беше излязла. Гледачката беше с бебето и аз реших да изляза малко да се разходя и разтоваря. Направих си една дълга разходка. Умишлено не потърсих жена си, за да мога малко да остана сам със себе си. Както си вървях покрай парка, изведнъж ми се стори, че виждам съпругата си на една пейка с някакъв мъж. Приближих се и настръхнах – това беше тя в прегръдките на по-млад от мен. Те се смееха и се целуваха. Не можех да повярвам на видяното. Озверял от ярост аз се приближих и застанах пред тях. Те ме погледнаха, а жена ми пребледня.





Момчето побърза да стане и да се омете, но аз го хванах за ръката и го попитах какво значи всичко това и защо ме правят на идиот. Той каза, че има чувства към жена ми. Аз го ударих и му казах да се маха, докато не съм го пребил. А жена ми застана на негова страна и каза, че тръгва с него, щом се държа така грубо. По-нататък няма смисъл да разказвам, то е ясно какво стана. След 6 месеца изневери и лъжи ние се разведохме, тя си взе детето. С младока също се разделиха, но тя вече си има друг мъж.

Правейки анализ на случилото се, така и не разбрах къде сгреших, за да се стигне до тази раздяла. От тогава досега имах няколко връзки, които приключваха бързо. При мисълта, че жената ще е както миналата, аз слагах точка на всичко. Сега се лутам и сам и не знам накъде да поема. Може би и аз ще си намеря подходящия човек, а може да си остана самотен до края на живота ми.


Четете още:

🔴 Гърция вдига мерките за всички ваксинирани

🔴 Избраха шеф Михалчев за посланик в Япония  

🔴 Вдовицата на Шарлопов просълзи всички на третата годишнина от смъртта му





Източник: rusalkite





Коментари

горе