Глухо и сляпо старо куче остава до изчезнало 3-годишно дете и му помага да се завърне у дома



Просто е вдъхновяващо колко емоционално интелигентни и грижовни могат да бъдат кучетата, най-вече с малките човечета около тях. Някои родители се притесняват от близостта на бебета и малчугани с тях, но в повечето случаи кучетата се оказват едновременно лоялни защитници и нежни партньори за игра.

Това се доказва и от тази удивителна история, в която възрастно куче спаси  живота на малко дете, въпреки всичките си физически недъзи.

През април 2018 г. 3-годишно дете на име Аврора изчезва в гората на Куинсланд, Австралия. Теренът там е толкова труден, че търсенето на момиченцето било почти невърможно.





 „Районът около къщата е доста планински и е много негостоприемен за разходки“, заяви пред ABC администраторът на държавната служба за спешна помощ Ян Пипс. „Търсенето всъщност беше доста трудно, както за доброволците, така и за полицаите, сред стръмните склонове, пълни растителност.“

„Минаха часове. Денят премина в нощ, а сутринта бе просто страховита. Беше студено и валеше дъжд, а Аврора беше леко облечена. „

За късмет и всеобщо щастие, Аврора все пак не е била самичка – при нея е било кучетои Макс - 17-годишен глух и частично сляп.

Макс останал с Аврора цялата нощ, пазейки я в безопасност и на топло, докато тя спяла до него.





Нещо повече, Макс е успял да предупреди и ориентира семейството и за местоположението им.

Бабата на Аврора, Лейса Бенет, чула плача на внучката си от планината и се насочи към нея. По пътя тя намерила Макс, който я доведел до точното местоположение, спасявайки момиченцето.

„Когато я чух да крещи„ Бабо“, разбрах, че това е тя“, каза Лейса. „Затичах се нагоре по планината ... и когато стигнах до върха, кучето дойде при мен и ме заведе направо до нея.“

Удивително е, че са успели да намерят Аврора преди да е имало сериозни последици за здравето и.





„Тя е много издръжлива млада дама, за да оцелееи то без никакви вредни последици и всички, всички доброволци са изключително щастливи“, казва Иън Фипс пред ABC.

Тази история ви кара да се замислите  колко различен можеше да е изходът от ситуацията, ако Макс не беше там, както за да я защити за една нощ, така и да разкрие местоположението й.

„Можеше да завърши по 100 различни начина, но тя е тук, жива е, здрава е и това е чудесен резултат за нашето семейство“, казва Лейса.





Въпреки че не е можел да чуе или види много добре, Макс с основание се е превърнал в герой. Полицията в Куинсланд дори го провъзгласява за почетно полицейско куче.

Това напомня, че кучетата са способни на невероятни неща, дори и тези, които са стари и с увреждания. Благодарим ти, Макс, че си такъв всеотдаен герой!


Четете още:

🔴 Групово блудство с дете не е ли равносилно на убийство?

🔴 Глория към Камелия: Ще правиш, каквото си искаш

🔴 Ангелско лице! Супер пловдивчанка в Топ 10 на най-красивите без грим в света / СНИМКИ и ВИДЕО





Източник: tainite





Коментари

горе