Красива великотърновка мотивира хиляди да изберат здравословния начин на живот



Славена Петрова има собствен канал в YOUTUBE, където показва упражнения за добра форма и съвети за хранене

 

19-годишната търновка Славена Петрова от старата столица мотивира хиляди момичета за постигане на мечтаната фигура. Славена е студентка първа година в София и балансира между живота в столицата и Велико Търново. От седем месеца активно споделя тренировките и ежедневието си в социалните мрежи, както и в своя канал в YOUTUBE. В едно от видеата представя как преминава един неин ден от сутрешното събуждане до вечерта. Кадрите доказват, че мечтаната фигура е плод на много труд и правилно хранене. Започва да провокира момичетата, които я следват, с различни предизвикателства, свързани с тренировки и движение, в своя Инстаграм профил. Причината, поради която стартира с предизвикателствата за влизане във форма, е, че се чувства адски самотна, когато се премества в София. Не познава никого, фитнесът й е непознат и не може да намери мотивация и причина да тренира. Описва това като труден период за себе си и така й хрумва идеята вместо сама да преминава през това, да го сподели в социалните мрежи и да мотивира не само себе си, но и други момичета. В едно от последните й предизвикателства се включват над 1000 момичета от цялата страна, които споделят резултатите си всеки ден.





Целта на великотърновката е да накара момичетата да обикнат тялото си чрез тренировки и правилно хранене. Повечето от клипове й представят упражнения за 10 – 15 минути на ден, които не са толкова трудни за изпълнение, а в същото време имат впечатляващ ефект по отношение на стягането на тялото, сбогуването с целулита, отпуснатата кожа и мазнините по корема. „Чувството, което изпитваш след тренировка, и това да си удовлетворен от това, че си направил нещо за себе си, е несравнимо“, казва мотивиращо на последователките си Славена.

Пътят към промяната на Славена започва в тийнейджърските й години, когато пробва всякакви диети, гладуване и какво ли още не. Осъзнава че това не е начинът и резултатите са временни. Малко след това пробва тренировки по лека атлетика, но и това не е нейното. Започва с тренировките през 2017-а, когато е едва на 16 години, и оттогава фитнесът се превръща в неин начин на живот. В началото е плаха и срамежлива. Притеснява се от погледите на всички около нея.





Въпреки това тя е мотивирана, постоянна и редовна в тренировките. Започва да се интересува все повече и повече от това как правилно да изпълнява всяко упражнение. Прекарва изключително много време в гледане на клипове на световноизвестни фитнес модели – начин на живот, начин на хранене и тренировки. Славена е решена да се храни здравословно и започва да търси все повече рецепти, които да бъдат здравословни и вкусни. „Здравословното хранене няма начало и край, то е начин да живот. Не стигайте до крайности, хранете се правилно, обръщайте внимание на дневната си активност. Важно е да има постоянство и упоритост за видими резултати. Наслаждавайте се на процеса“, казва търновката.





Сега Славена поставя себе си и тренировките на първо място. ЗАСНЕМА БАЛНАТА СИ ФОТОСЕСИЯ ВЪВ ФИТНЕС ЗАЛАТА. „Фитнесът е моята страст, затова и реших да го съчетая с вълнуващия ден“, казва за фотосесията великотърновката. Обича да готви, да експериментира, обича десертите и намира начин здравословното да бъде и вкусно. Съчетава страстта с вълнуващия ден.

„Искам да мотивирам все повече и повече момичета да се грижат правилно за тялото си и да изберат здравословния начин на живот. Вярвам, че трябва да се подкрепяме един друг и да бъдем добри. Никой не се ражда научен, никой не се ражда успешен“, споделя Славена.

Дияна ГАНЕВА


Четете още:

🔴 Скандал в "Панорама"! Йорданов: Млъкни, бе, пич! Дилов: Не ми говори така, по-възрастен съм от теб! / ВИДЕО

🔴 След упреците за анорексия - Светлана Гущерова разкри колко тежи / СНИМКИ

🔴 Седемнадесет абитуриентки са претендентките за короната на "Царица Роза" в Казанлък / ВИДЕО





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе