Нещата, които в никакъв случай не трябва да правите в неделя



Когато все още живеех с родителите си, майка ми категорично ми забрани да пера в неделя . Струва си да се отбележи, че тя е напълно не суеверна жена: тя не се страхува от черни котки, спокойно ходи под стълба и понякога дори оставя нож на масата за през нощта. Затова такова отношение към прането винаги ме е изненадвало.





Веднъж тя ми призна, че майка й, баба ми, е била изключително набожна. Тя също не позволи на всички свои роднини да перат в неделя . Някои от поличбите, в които вярваше баба ми, ме изумяват дори и сега. Вижте ги тях!

Защо предците ни не перяха в неделя

Не е тайна, че народните знаци често се преплитат с православните традиции. Както знаете, неделята е свят ден, в който да се молите и да вършите добри дела. На седмия ден от седмицата би трябвало да си почине, както направил Бог.





Разбира се, в съвременния свят е трудно да се следват средновековните традиции. Между другото, свещениците не изискват такива жертви от вярващите. Те само подчертават, че на големите празници, които падат в неделя, наистина е по-добре да се откажете от почистването и ръчния труд.

Те включват Цветница, Великден, Коледа, Благовещение, Възнесение Господне и други. Много хора продължават да вярват, че работата по време на православните празници носи болести и пречки за семействата.





Народни поличби за пране

Но ако смятате, че прането е забранено само в неделя, значи силно грешите. Народните знаци предполагат много нюанси. Например, не можете да перете и в понеделник. Това ще ви привлече парични проблеми.

Прането и почистването в петък ще нанесат много щети на домакинските уреди. На този ден всичко ще падне от ръцете ви. Това е сигурен знак, че почистването трябва да бъде оставено за утре.

Не започвайте сутринта си с миене,и пране иначе ще измиете късмета си извън къщата. Късно вечерта също не е нужно да поемате мръсно пране. Не насочвайте вниманието на злите духове към себе си. Най-доброто време за пране е в средата на деня.





Неделни табели за почистване

Вглеждайки се в народните поверия, е лесно да се изчисли, че нашите предци обикновено са предпочитали да почиват в неделя. В крайна сметка всяка работа, която би могла да изцапа човек, била забранена в този ден. Достойните хора поддържаха чисти мислите и ръцете си.

Освен това според знаците не можете да метете в неделя. Подобно, това ще доведе до заболяване и провал. Но няма разяснения относно робот-прахосмукачката. Миенето на пода в този ден също не се препоръчва. В противен случай ще измиете положителната енергия от къщата.

За обща изненада на редакцията ни, и в неделя не можем да правим ръкоделие. Шиенето, плетенето и други фини двигателни дейности ще привлекат към вас ставни заболявания и проблеми със зрението. Има нещо в това, съгласни ли сте?





В неделя се въздържайте от клюки и мълчание, тъй като те могат да се върнат като бумеранг при вас И на този ден не се препоръчва да давате назаем пари . Това ви обещава финансови проблеми.

И най-интересното: народните знаци казват, че готвенето в неделя няма да доведе до нищо добро. Храната ще се окаже безвкусна и домакинята рискува да се нарани или изгори. Това е чудесно оправдание за поръчка на пица в неделя!





Съгласете се, ритъмът на живота на съвременната жена ви позволява да се справяте с повечето домакински задължения само в неделя. Особено що се отнася до храната. В края на краищата точно в неделя правим подготовка за делничните дни . Но наистина не обичам да перам в неделя . Правя това при нужда в средата на седмицата. И как е при теб?


Четете още:

🔴 Случка в Измир

🔴 Спасителка приковава погледите на плажа в Ахтопол / СНИМКИ

🔴 Страшна агресия - баща увреди очната ябълка на детето си заради счупен дисплей на телефон





Източник: За Жената





Коментари

горе