50 години с един поглед се разбират Ани и Веселин / СНИМКИ



Ани и Весо са щастливи половин век заедно

Златна сватба празнуват в Нови Искър

Мъжът трябва да мълчи, а жената по-малко да гълчи, споделя рецептата Ангелина

Труд, разбирателство, положителни мисли, баланс и умерен живот. Това е рецептата за половинвековно семейно щастие на Ангелина и Веселин от Нови Искър.

Пийват вино с кръстосани ръце и днес

Пийват вино с кръстосани ръце и днес





Двамата празнуваха златна сватба в събота в обкръжението на най-близките си хора. Пиещи вино с кръстосани ръце като по време на пищната си сватба с над 400 гости преди половин век, усмихнати, щастливи - така протече празничният 28 август за двамата.

Празничната торта е красива

Празничната торта е красива

"Точно преди 50 години на тази дата пристанах на Веселин и дойдох да живея при него. Той ми е съсед в Нови Искър, така че беше наблизо. Разликата ни е голяма - 13 години. Аз бях на 19, а той на 32. По онова време Веселин се водеше стар ерген и плащаше ергенски данък", разказа пред "България Днес" 69-годишната сега Ани.






Заедно разрязват вкусния сладкиш

Заедно разрязват вкусния сладкиш

Чеизът на сватбата бил богат, както повеляват тогавашните традиции. Цял ден младоженците приемали юргани, одеяла, кувертюри. Църковен брак двамата нямат, тъй като по соцвреме това не е прието.





Като младоженци преди 50 години

Като младоженци преди 50 години

"Къщата му бе малка и двамата с него я вдигнахме на три етажа с помощта и на приятели. През годините най-много съм работила в завод "Зебра" и в Министерството на съобщенията. Веселин беше най-дълго време в завод в Световрачене, където бе механик", връща лентата назад Ани.

Кметът на Нови Искър Даниела Райчева и заместничката й Веселка Петкова изненадаха семейството за празника

Кметът на Нови Искър Даниела Райчева и заместничката й Веселка Петкова изненадаха семейството за празника





Двамата живеят в къща с голям двор, които поддържат всекидневно. Пийват по малко домашна ракийка - за дезинфекция и адет, както споделят.

"Хапваме си повече месо, не се лишаваме. Слагаме си и зимнина. Цигари не пушим и нямаме време за залежаване. Най-важен е умереният живот без прекаляване. А без разбирателство и уважение нищо не става. С поглед само се разбираме и се грижим един за друг. Мъжът трябва да мълчи, а жената по-малко да гълчи", споделя още рецептата на любящото семейство Ани, която има син и дъщеря, както и трима внуци - най-голямото богатство на семейството.





Ани и Весо бяха изненадани приятно от кмета на Нови Искър Даниела Райчева. "Искрено пожелавам на семейство Веселинови да продължават да бъдат все така вдъхновяващ пример за всеотдайност, уважение и безгранична любов", сподели Райчева.


Четете още:

🔴 Рокада в "Маскираният певец", Халваджиян прави удар с панелистка / СНИМКИ

🔴 Хекимян потрива доволно ръце, извади голям късмет в bTV / СНИМКИ

🔴 Шокиращи кадри на агресия срещу 13-годишно дете





Източник: bgdnes





Коментари

горе