Защо във всеки елитен ресторант слагат по лъжичка БАКПУЛВЕР в картофите?



Пържени картофки се предлагат не само в заведенията за бързо хранене, но и в елитните ресторанти. Те са толкова вкусни и апетитни, че няма как човек да не им се наслади, докато ги похапва.





Вероятно обаче и вие сте се замисляли, че пържените картофки у дома съвсем не изгледат, а и не са толкова фантастични на вкус, като онези, които ни сервират в любимото заведение за хранене. Питате ли се каква е причината за това?

Защо в ресторантите добавят 1 лъжичка бакпулвер към картофките?

Сега ще разберете една от тайните на готвачите, която никой не иска да разкрива. Ще се изненадате защо правят това и каква всъщност е ролята на бакпулвера в цялата тази работа.





Бакпулверът е една от най-често използваните подправки в кулинарията. Свикнали сме да го добавяме към сладкиши и най-различни печива. Когато обаче тази съставка я прибавим към картофите, то крайният резултат е феноменален. Получава се мека вътрешност и хрупкава, златиста коричка.

Освен всичко останало, по този начин картофът, докато се пържи, не поема почти никаква мазнина. Не само, че ще се насладите на невероятен вкус, но и ще ядете далеч по-здравословна храна.





Когато почистите и измиете картофите, нарежете ги на филийки, пръчици или каквато форма предпочитате. След това ги овкусете по ваш избор и не забравяйте да ги поръсите с бакпулвер. Този трик е валиден както за пържените картофи, така и за печени, сотирани или други.

Накрая ще се насладите на великолепен вкус и храна, топяща се в устата. Опитайте и няма да съжалявате. Не случайно майстор готвачите го правят това всеки път, преди да си получите поръчката!


Четете още:

🔴 Отлична Биляна Дудова се класира за финал на Световното в Норвегия

🔴 Какво се случва? Половинката на Криско направи нещо немислимо / СНИМКА

🔴 Бившата е бърза! Поля Блатечки с шампанско и си го върна / СНИМКИ





Източник: Актуално





Коментари

горе