Ето как да получим зелен сертификат





Вече работи системата за издаване на зелен цифров сертификати за преболедували COVID-19, съобщиха от Информационно обслужване.





Всички изкарали коронавирусната инфекция, които фигурират като потвърдени случаи с положителен резултат от PCR тест в Националния регистър за борба с ковид-19, ще имат възможност да изтеглят цифровия вариант на европейския зелен сертификат от https://www.his.bg/bg/dgc, секция "Аз и моето семейство" без да е необходим квалифициран електронен подпис (КЕП).





Всички, които желаят да получат зелен цифров сертификат и са доказано преболедували ковид-19, като по време на лечението са били поставени в изолация в лечебно заведение за болнична помощ или в домашни условия, трябва да въведат ЕГН, номер на лична карта, телефон и след това, изпратеният им SMS код.





Сертификатът е валиден 180 дни след датата на първия положителен PCR тест за ковид-19. В момента, според действащия регламент в ЕС, наличието на положителен антигенен тест не е основание за издаване на европейски зелен сертификат.


Четете още:

🔴 Пловдивчанка търси биологичните си родители. Иска да им благодари

🔴 Генерал-майор Матеев с много силни думи за съпругата си / СНИМКИ

🔴 Кандидат за депутат от ИТН с брутално разкритие, напусна партията на Слави





Източник: plovdiv24





Коментари

горе