За книгата и кампанията на един български студент в Англия



Михаил Георгиев, студент в Университета на Салфорд (Манчестър, Великобритания), се обърна към нашето издание с молба да помогнем за огласяването на негова идея и кампания, повече за които можете да разберете от материала, публикуван по-долу.

————————————————————-

мм

‘‘Книга на добрите идеи‘‘

Кампанията ‘‘Книга на добрите идеи‘‘ е създадена от доброто чувството да помагa на българското общество. Хората се питат – какво значи българското общество? Това са всички граждани на територията на Република България, без значение от тяхната възраст, пол, етнос, цвят на кожата или вероизповедание. По-конкретно, кампанията събира на първо място пари за издаване на книгата, това се прави с цел за набиране на повече приходи. Волята ми е да помогна на възможно повече хора и съм уверен, че това е правилният път. За пример, ако се организира една кампания в подкрепа на кауза, то тя ще използва еднократно сума 2 000 лева (за пример), но при една успешно продавана книга тези първоначално инвестирани пари ще доставят по-дългосрочна и успешна кампания*.

* Важно уточнение: всяка инвестиция крие рискове! Книгата може да продаде 1000 копия = 5 000 лева; 10 000 копия = 50 000 лева или 0 копия = 0 лева!

До момента са събрани малко под 10% от сумата, като това е с мои спестявания и помощ от приятели и добри хора.
2 000 лева = 1 000 първоначални бройки.

1 000 бройки (всяка книга по 5 лв. без ДДС) = 5 000 лева приходи от първите 1 000 продадени книги.

Идеята на ‘‘Книга на добрите идеи‘‘ не е за еднократна кампания, а дългосрочно инвестиране на приходи от книгата в проекти, както следва (100% от продажбите на книгата ще се даряват обратно):

 40% в други проекти за развитието на България (подбор чрез анкети на https://www.facebook.com/BookofGoodIdeas)

- технологични иновации;
- благотворителни проекти.

 20% за помощ на деца сираци в България;

 20% за подпомагане на пенсионери с покриване на част от сметки им;

 10% за осигуряване на храна за бездомни хора в България;

 10% проект за уеб сайт, който да подпомогне развитието на идеи.

Хората ще избират по кои проекти да се работи /даряват пари, чрез официалната ни страница във Facebook: https://www.facebook.com/BookofGoodIdeas

Достъп до промо е-версия на книгата:
https://drive.google.com/file/d/0B2XFep2I7Jz0V2VkeGE0WExfX0k/edit?usp=sharing

Достъп до страницата на кампанията:
http://www.indiegogo.com/projects/the-book-of-good-ideas/x/6065275

Малко за автора:

Михаил Георгиев. Снимка: Фейсбук

Михаил Георгиев. Снимка: Фейсбук

Казвам се Михаил Георгиев и съм на 22 години, студент последна година в Университета в Салфорд (Англия), следвам Спортен мениджмънт. След няколко случки в живота ми, които ме промениха към по-добро, реших да започна собствена кампания, с която да помогна на възможно повече хора в България. Помощта се изразява в това да предам наученото от мен до този момент в живота ми и ако съдбата е милостива, чрез книгата да изкарам лични приходи, от които 100% ще се дарят в България. Главната цел за мен е просто да действам, а не да бездействам. Да помагам, с каквото мога. Разбирам, че много хора са лъгани в България през последните 100 години, но това е минало. Моята цел е да поема отговорност за случващото се в държавата ни и чрез кампанията да спомогна дори и да е с 0.1% за възвръщане на вярата в доброто у хората. Просто имам силното желание да помагам на хората в България, защото ми пука за тях. Без значение, че съм в чужбина. Искам да дам сила, надежда, вяра и, ако Бог е рекъл, и някаква финансова помощ, чрез кампанията. Хората харесват много тази кампания и бих се радвал да достигне до още по голям кръг от този, до който е стигнала сега. Даряването не е някаква фикс идея, напротив, споделяне на идеята и участие във Facebook групата са също толкова важни за нас.

Партнираме си с:

Сдружение Надежда за нас – https://www.facebook.com/sdruzenien
Милостив – благотворителност в България – https://www.facebook.com/milostiv.org.bg?fref=ts

В контакт сме с Общините София и Пловдив за евентуално партньорство при една успешна кампания. Засега комуникацията е успешна и приятелски настроена, чрез взаимопомощ и партньорство.

————————————————————————————-

Бел.ред.: Повече за съдържанието на “Книга на добрите идеи” можете да видите в публикуван в нашето издание откъс от книгата – тук, както и чрез прикачения файл – Книга на Добрите Идеи_II-2.

Надяваме се, че авторът на книгата и идеята ще намери достатъчно съмишленици за своето начинание. Както и, че няма да разочарова по никакъв начин хората, които решат да го подкрепят.



Източник: Euro Chicago





Коментари

горе