От утре носенето на маска на някои места в Пловдив ще е задължително



Мерките в Пловдив се затягат. От утре носенето на маска става задължително в лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптики, социалните домове и в градския транспорт. Това гласи заповед на РЗИ-Пловдив.





Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за Ковид-19, както и за други остри заразни болести, всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за Ковид-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване, са също сред мерките, разписани в заповедта.





За всички работодатели е задължително да организират провеждането на противоепидемични мерки на работната среда - дезинфекция, редовно проветряване и инструктаж на работниците





Ограниченията са заради повишените нива на заболели с COVID-19, които вкараха регион Пловдив в етап 1. Мерките са съгласувани с държавния здравен инспектор Ангел Кунчев. Те ще са в сила в целия регион от 22 юли до 22 август включително.

Със заповедта може да се запознаете ТУК.


Четете още:

🔴 Уважавам много Гала, но не мога да водя предаването с друг

🔴 БАЙ ГАНЬО НА МОРЕ: Бой за евтини чадъри на "Нестинарка" / СНИМКИ

🔴 Вихри се нова измама по родното Черноморие / ВИДЕО





Източник: plovdiv24





Коментари

горе