Тръгващите тези дни към морето няма да са доволни от прогнозата / ПРОГНОЗА



След обяд утре над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. В планинските райони ще са придружени с гръмотевици, има условия и за градушки. На изток ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен вятър от север-североизток.





В останалата част от страната ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са от 26°-28° на места в Западна България до 32°-34° в източните райони на Горнотракийската низина.

В четвъртък и петък повече слънчеви часове ще има преди обяд и в източните райони. Над Западна и Централна България около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб, в Източна България умерен, първия ден от север-североизток, втория - от изток-североизток.





Максималните температури ще бъдат от 24°-26° в западните райони до 32°-33° в източните. През почивните дни и в началото на следваща седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на много места из цялата страна, а на отделни места за кратко ще са интензивни.

Вятърът ще отслабне още, в много райони временно и ще стихва, а в понеделник ще се ориентира от запад.





Температурите и в Източна България ще се понижат, в Западна ще са без съществена промяна. Във вторник западният вятър ще се усили до умерен и ще започне бързо повишение на температурите. Ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд, вероятността за валежи е малка.


Четете още:

🔴 Ето как е изглеждала Нина - Пиленцето от Монако преди 13 години / СНИМКИ

🔴 Линда Петкова шокира с признание: Знам всичко за Кирил и Лена!

🔴 Облекчават Koвид мерките в страната





Източник: plovdiv24





Коментари

горе