Пешеходец хлътна в тръба и стоя цяла нощ, извадиха го вчера / СНИМКИ



Жител на кв. "Коматево" помогна с багера си човекът да бъде спасен

Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. "Коматево", уточниха от пожарната.





Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното пространство с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе сам, но тъй като тръбата е тясна, дълга и гладка, не успял. Не е имало и кой да му окаже помощ, тъй като мястото е отдалечено от жилищните постройки. Ранобудна пловдивчанка, която тази сутрин разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ.
В акцията по спасяването се включиха два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК.





Безценна се е оказала помощта на жител от квартала, който пристигнал с багера си и разкопал пространството около тръбата, за да помогне на огнеборците.

"Тръбата беше прерязана, спасителите направиха гръдна връзка и извадиха заклещения мъж. Медиците установиха, че по човека има само леки охлузвания", обясниха от пожарната.





Така започнало неделното дежурство на главен инспектор Веселин Брадистилов, на огнеборците от Втора служба Атанас Апостолов, Марин Ташев, Николай Малинов и Георги Петров и за колегите им от сектор СОД - Димитър Тренчев, Николай Димов, Георги Диманов и Красимир Добранов.





От УМБАЛ "Св. Георги" по-късно уточниха, че човекът е бил откаран в Спешното отделение, където е бил прегледан и пуснат веднага, тъй като бил в добро състояние и с леки драскотини.





Жител на "Коматево" дойде с багера си, за да разкопаят и да извадят човека.

Жител на "Коматево" дойде с багера си, за да разкопаят и да извадят човека.

Изкопът, в който паднал човекът.

Изкопът, в който паднал човекът.


Четете още:

🔴 Само един вид месо ВРЕДИ на тялото и запушва артериите, отбягвайте го

🔴 Село в Родопите без нито един жител навява безкрайна тъга / СНИМКИ

🔴 Синът на Ламбо пропуска помена му





Източник: 24 часа





Коментари

горе