Ето го изрода, изнудвал приятел за 180 бона / СНИМКИ



35-годишен бургазлия стана жертва на брутална схема, организирана от негов приятел. 186 хиляди лева му е струвало „да си осигури спокойствие от полицията“.  Изнудвачът е 23-годишният Алекс Димитров, съобщава Флагман.бг.

Алекс и жертвата му се запознали в бар в Бургас, дружбата им е продължила в социалните мрежи и за кратко време са станали близки приятели. Не след дълго 23-годишният мъж е поискал заем от новия си приятел.





Върнал сумата в обещания срок. Историята се е повторила няколко пъти, докато сумата не се е увеличила до 10 хиляди лева, с които Алекс възнамерявал да започне бизнес, с който ще генерира печалба, която ще делят двамата. 35-годишният мъж повярвал на всяка дума и всеки път услужливо давал поисканите пари. 





Бургазлията обаче е бил като ударен от гръм, когато приятелят му „си е признал“, че всъщност бизнесът е за нелегална дейност, а именно продажба на наркотици, а полицията знаела всичко. Алекс е обяснил, че двамата били наблюдавани и подслушвани дълго време. А за да не се стигне до арест, трябвало да се плаща на високопоставени полицейски служители от София. 





За да не бъде задържан и да си осигури спокойствие – както на него, така и на Алекс, жертвата дал всичките си спестявания. Наложило се е и да тегли кредити, да взима назаем от приятели и роднини.





Накрая мъжът не е издържал на напрежението и е споделил със своите близки на какво е подложен. Така се стигнало и до разкриването на схемата и престъплението. Негови роднини са подали сигнал в полицията, която задържа изнудвача.





С парите Алекс си е осигурил охолен живот. Купувал скъпи дрехи, 8 хиляди лева е дал за мотоциклет, а голяма сума е проиграл в игрални зали. 

На жертвата дори не му е минавало през ума, че е обект на престъпление, каза ст. комисар Калоян Калоянов. 35-годишният бургазлия работел във фирма, извършвал и друг вид законна дейност, така успял да придобие парите. 





Потърпевшият толкова вярвал на историята, че дори обмислял самоубийство, разкриха още от полицията по време на брифинг. 


Четете още:

🔴 Жестоко меле пред софийска дискотека, МВР си трае / ВИДЕО

🔴 Адвокат към здравния министър: Нещастник, умираме без лекарства!

🔴 Максим Бехар: Мама загина като Даяна., разбирам принц Хари





Източник: lupa





Коментари

горе