Ангел Найденов хукна по болници  





Семейни проблеми са надвиснали над Ангел Найденов. Бившият военен министър е силно разтревожен за здравето на своята майка. В последните седмици социалистът, който хвърли партийната си книжка и напусна БСП след 43 години членство, обикалял столичните болници, за да подсигури на майка си възможно най-доброто лечение.





Покрай стреса в една от клиниките дори загубил всичките си лични документи. Случката обаче завършила с щастлив край, защото непознати хора успели да го открият и да му ги върнат, без да се стигне до по-сериозни последици.





За доброто им дело Найденов сподели в социалните мрежи, където написа: „В една от софийските болници съм загубил личните си документи! Разбрах го, когато непознат млад мъж и придружаващата го жена ми ги донесоха! В залисията около тичането по кабинети, прегледи, резултати и приемането на майка ми не разбрах нито името му, имената им, нито успях да му/да им благодаря както трябва! Пиша това без надежда, че ще стигне до тях, но с огромна благодарност и с убеждението, че доброто заслужава да се спомене, а и връща вярата в човещината в тези „вълчи времена“! Благодаря!“.





В последните години в семейството на Найденов повратни събития не липсват. През 2021 г., две седмици преди коледните празници, си отиде първата му съпруга Нина Найденова след тежка битка с коронавируса. Уважаваната лекарка, която е майка на единствената дъщеря на политика, живееше в Димитровград, където бе отдадена до последно на своите пациенти. В рамките на два месеца тя два пъти се срещна с коварната зараза, която отне живота ѝ след дълъг престой в болница.





До последно Нина говореше с любов за бившия си съпруг, макар да не криеше, че е била изключително наранена от решението на Найденов да я изостави и да ѝ поиска развод след 38 години щастлив брак, за да заживее с втората си жена Мая Манолова.





След кончината на майка си дъщерята на Нина и Ангел, която допреди няколко години работеше в посолството ни в Берлин, отново реши да се върне към дипломатическата професия и да замине за чужбина. От януари тази година Десислава Найденова-Господинова е новият посланик на България във Виена, Австрия. В австрийската столица щерката на Найденов е заедно с мъжа си и двете им деца.


Четете още:

🔴 Двама изверги нападнаха пенсионер в пловдивско село, полицията не им прости

🔴 Откриха сърдечен проблем на Филип Буков. Актьорът е аут от "Сървайвър"

🔴 Лейди България напуска България / СНИМКИ





Източник: Ретро





Коментари

горе