Напитката, която е най-добрият щит за имунитета



Зеленият чай се отличава със съдържанието на витамин С в състава си.

Тази напитка може да бъде чудесна алтернатива за тези, които не обичат черен чай, както и за тези, които са на диета или просто искат да поддържат здравето си.





Витамин С, съдържащ се в зеления чай, укрепва имунната система и действа като щит срещу болести. Той съдържа още ниацин, рибофлавин, фолиева киселина, калий, магнезий, флуор, така че е незаменима през зимните месеци.





Чудесата на зеления чай

Зеленият чай съдържа L-теанин, който достига до мозъка чрез кръвообращението и помага на тялото да се отпусне.





Но също така в състава му влиза и кофеин, който дава жизненост на човек. Консумацията на тази напитка помага да се отървете от мрачните мисли.

Катехините в зеления чай укрепват капилярите и благодарение на своите антиоксидантни свойства имат защитен ефект срещу радиация, микроби и бактерии. 





Един от най-важните ефекти на зеления чай е ускоряването на метаболизма, което насърчава загубата на тегло. Въпреки това, трябва да се придържате към препоръчителната доза. В противен случай пиенето на зелен чай през целия ден може да доведе до негативни ефекти за вашето тяло.





Чудодейната напитка е много ефективна за туширане на нощните пристъпи на глад. Консумирайки чаша зелен чай всеки ден, можете да предотвратите подобни атаки и да избегнете излишния прием на калории.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не е заместител на балансираното хранене и прегледа при специалист!


Четете още:

🔴 Глобален срив в цените на имотите - какво се крие зад това

🔴 Шампионският обрат, който короняса "принца" Григор - пред очите на Шарапова / ВИДЕО

🔴 Ето я красивата дъщеря на Боби Михайлов / СНИМКИ)





Източник: Актуално





Коментари

горе