Тротинетката: Не ми викай Даниел, ще се хвърля от покрива



Поредното заседание на делото срещу Тротинетката, Чеченеца и Куката, обвинени в непристойно поведение, при което на публично място е унижено човешко същество, е на път да превърне процеса във фарс.





Тримата интернет герои, подкрепени от близки приятели, един от които непълнолетно девойче, се опитаха да обърнат съдебната зала на ринг за саморазправа с частния им обвинител Денислав Делчев. 





Колко пари има в сметката? Къде са парите? - това бяха двата въпроса, които вълнуваха подсъдимите и които те зададоха на Денислав.

Миналия април гръмна скандал след като в социалните медии бе разпространен  видео клип, на който се виждат Тротинетката, Чеченеца, Куката и вързан с каишка като куче младеж. Действието се развива в голям търговски център в Пловдив пред очите на посетители. Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по случая и образува досъдебно производство за извършени хулигански действия спрямо момче със специални образователни потребности.





"Видях едно момче на колене, което лазеше, и една жена, която снимаше. Изглеждаше като постановка, защото предната седмица бяха дошли известни артисти и даваха автографи на същото място", спомни се днес служителка от заведение на етажа, на който се е разиграла сценката. 





Клипът е бил излъчван на живо във фейсбук. Варненецът Милен Стаматов е успял да го изтегли преди да бъде изтрит от създателите му и след това го е публикувал през своя профил, но в съкратен вариант, по хуманни и морални причини. Така случаят добива скандална известност в цялата страна. 





Самият Денислав Делчев разказа, че клипът, в който лае и изпълнява като куче командите на Тротинетката, всъщност е третият, в който се е снимал с тях. И трите пъти посредник бил колегата му Стоян.





Първият бил сниман в голям хипермаркет на "Пещерско шосе", когато бил качен на раменете на Чеченеца. Вторият път влязъл в ролята на сервитьор на гироси за Стоян и Чеченеца. Призна, че тогава се забавлявал и нямал против да го снимат. Последният път обаче изпитал притеснение, а когато видял готовия клип му станало гадно. Спомни си, че Куката довел някакви ученици за публика и им казал за него, че е негов роб.





Тротинетката, Чеченеца и Куката твърдят, че Денислав не е психично болен, сам е предложил да се снима и дори им платил 20 лева. Тримата се опитаха да спечелят медиите на своя страна, а Тротинетката прояви дружелюбност в опит да се запознае с журналистите. На въпрос "Ти кой си?", отговори: "Емили", а на уточнението "Ааа, Даниел", реагира мълниеносно с думите: "Не ми казвай така, ще се хвърля от покрива".





Адвокатът на младежа, заснет в унизителния клип, е обнадежден за изхода на делото.

За следващото заседание на 14 март от 13,30 ч. принудително ще бъдат доведени две свидетелки, които са отсъствали безпричинно вече два пъти. Наложена им е глоба от по 100 лева на всяка. Предстои да се изслушат и вещи лица.






Четете още:

🔴 Обрат! Махат голям капан с данъците

🔴 Цяла България ще е под блокада / КАРТА

🔴 Варна потъна в скръб: Почина прочутият нефролог д-р Ненов





Източник: plovdiv24





Коментари

горе