Марая Цветкова: Мигрантите, които спазват закона, не представляват проблем. Така е и с българите



Политологът Марая Цветкова анализира темата с мигрантите, към чието присъствие у нас изразиха недоволство столични жители.





"Аз не мога да разбера защо по тази тема винаги има хора, които искрено ги е страх за собствената им сигурност и тази на семейството им, и има едни хора покрай тях, които им казват "вие сте глупави, защото ви е страх от мигрантите".





Когато тези, които обясняват, че не трябва да ни е страх, и не трябва да се притесняваме, не могат да подхождат с изначалната настройка, че това задължително са едни хора, които са маргинализирани, нищо не разбират, не следят политиката и затова ги е страх. И понеже са много тъжни в собствения си живот не могат да разберат, че няма нищо страшно.





Тоест, когато говорим на публиката и на цялото ни общество, ние трябва да разбираме откъде идва тази драма. И драмата е на няколко нива. Първо, имаме битова престъпност. После имаме някаква новина, че идват мигрантите и сега ще ни залеят. И след това имаме отрицание, когато се случи някаква случка, свързана с бежанците. И казват: "ами не, това няма значение".





Има значение за хората, които живеят в общността. И наблюдаваме едни групи, които се отрицават помежду си. Тези, които лидират общественото мнение, трябва да седнат и да се разберат за какво иде реч, а не просто да казват: "аз този не го пускам, защо то не го харесвам", каза тя в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".





"Има закони и трябва да се обединим, че тези, които спазват законите в България, не представляват проблем за страната ни. Тези, които не ги спазват, и идват от еди къде си, представляват същия проблем какъвто българите, когато не ги спазват. Ако се оправи миграционната политика и политиката за предоставяне на убежища на ЕС, няма да има чак такива драми", смята още Цветкова 


Четете още:

🔴 Почина легендата на Левски Стефан Абаджиев

🔴 Хороскоп за 14 март четвъртък: Зодия тотален победител е

🔴 Важно съобщение за всички шофьори с Гражданска отговорност





Източник: Petel





Коментари

горе