Проф. Рачев към домакините: В събота опъвайте прането, а днес до 24 градуса



Ще остане днес хладно, но утре ще се затопли. В четвъртък пак ще захладнее леко. От събота обаче опъваме прането, защото започва затопляне, та чак до началото на празниците, които ще бъдат в типично майско време. 





Това коментира пред бТВ проф. Георги Рачев. 

Днес ще е мокро отвсякъде и ще се задържи така до четвъртък и петък, а след това времето започва да се стабилизира, коментира той.





В събота може все още да превали, но в планините и на изолирани места. Общо взето ще е около 20 и над 20, а в понеделник ще е още по-топличко, посочи той.





До четвъртък очакваме много хубави валежи и въпреки тях пак не достигаме 100% от обичайните валежи за април. След четвъртък имаме едни кръгли облещили се слънца с високи температури, а след това започвав типичното майско време, с което сме свикнали, коментира той.





На Гергьовден очаквам да има кратък следобеден дъжд. А на 1 май са блеснали слънцата. Ще е топличко, но нека оставим и една вратичка за измъкване като сложим по една малка капчица за някакви следобедни часове.





Тогава хората ще са по вилите, ще правят барбекю, ще са навън. Бъдете навън, но все пак близко до сушинката, за да няма изненади, за да може за две минути да се приберете, коментира професорът. 

До 24 градуса в сряда

В сряда ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София – около 9°. Ще има временни увеличения на облачността и в следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд.

Ще има и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 20°.





През нощта срещу четвъртък от запад ще започне ново увеличения на облачността и на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд.





В планините ще има променлива облачност и главно около и след обяд ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър, който още преди обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 7°.





По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часово ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, който през деня ще се ориентира от югозапад.





Максималните температури ще са между 17° и 22°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но с тенденция на бавно отслабване.


Четете още:

🔴 Всичко заприлича на Марс, ужасът идва към нас / ВИДЕО

🔴 Скандално! Бойко Рашков скочи да бие журналисти, сипе тежки закани / ВИДЕО

🔴 Варненец на 23 години е с опасност за живота след скок от Аспаруховия мост





Източник: Petel





Коментари

горе