Унгария смълча България с новина за ШенгенЗа унгарското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС) отпадането на сухопътните шенгенски граници на България и Румъния е много важен въпрос. Искаме да се вземе решение до края на годината. Това заяви унгарският заместник-министър на вътрешните работи Бенсе Ретвари, цитиран от БТА.

"Искаме този въпрос да остане в дневния ред на Съвета на ЕС", добави той, без да уточнява кога може да се очаква гласуване. 

"Няма причина решението да се отлага, стремим се да постигнем някакво решение", добави той.

На пресконференция в Будапеща Ретвари призова страните от ЕС да изпратят допълнителни сили по външните граници на България и Гърция.

"Не можем да оставим България и Гърция сами, трябва да обсъдим възможно най-скоро как да им помогнем", настоя той.

"Мигрантите, които пристигат по южните граници на ЕС, не се стремят да спазват законите, често нападат граничарите. Те не уважават ЕС, не сътрудничат с властите", допълни той.

Ретвари посочи, че е необходимо ЕС да повиши охраната по всички външни граници. По неговите думи, в противен случай ще се наложи възстановяване на вътрешните европейски граници, а това ще навреди на вътрешния пазар.


Четете още:

🔴 Орхидеята ми пусна 5 пъти повече цветоноси отпреди-Изцяло естествено подхранване!

🔴 Пловдивчанката с райския газ пред бебето: Тея балончета само ви засмиват за 30 секунди, а от вашите ракии и водки ставате зомбита

🔴 Братът на новия патриарх Даниил проговори

Източник: Блиц

Коментари

горе