Уникално лазерно шоу в небето над Царевец гледаме на 22 септември



УНИКАЛНО ЛАЗЕРНО ШОУ В НЕБЕТО НАД ЦЕРЕВЕЦ ЩЕ ГЛЕДАМЕ НА 22 СЕПТЕМВРИ. Спектакълът е кулминацията в празничната програма, посветена на Деня на Независимостта, и започва веднага след тържествената заря-проверка, която е на площад „Цар Иван Асен I”.
Шоуто е дело на британеца Анди Фокнър. Неговата фирма S.C. Lazer Show S.R.L е един от техническите изпълнители на 3D мапинг шоуто на паметника на Асеневци и Държавната художествена галерия, което гледаме вече три години на празника на Велико Търново.
„Това, което ще видим на 22 септември, е стъпка към изграждането на грандиозния спектакъл „Между боговете и хората”. Царевец ще бъде основната сцена, но шоуто ще може да се наблюдава от различни точки на града. Не можем да променяме „Звук и светлина” със съвременни средства, защото е обвързано с авторски права, но по този начин ще го надградим”, каза вчера зам.-кметът на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков. И припомни, че спектакълът „Между боговете и хората” беше един от проектите, с които Велико Търново се бори за титлата „Европейска столица на културата”. И независимо че не успя да спечели, общинската администрация е категорична, че ще реализира шоуто.
Пет минути ще продължи лазерното шоу над Царевец на 22 септември и ще бъде изненада за всички, които дойдат на тържествената заря. Част от необходимите за него финанси ще инвестира самата фирма на Анди Фокнър. Британецът от години мечтае да направи спектакъл на историческия хълм и когато сега разбрал, че Независимостта се празнува в подножието на Царевец, подновил предложението си за партньорство с Търновската община.
ПЪРВИЯ СИ ОФИС В БЪЛГАРИЯ ЩЕ НАПРАВИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО АНДИ ФОКНЪР. Неговата фирма е със седалище в Букурещ и той е решил да изнесе дейността си и в нашата страна. Британецът има 28-годишен опит в организирането на концерти и събития, печелил е международни награди със своите лазерни спектакли и дори е изобретил няколко лазерни и концертни продукта през годините. Правил е спектакли върху планински склонове, върху парламента в Букурещ, чиято сграда е втората най-голяма в света. Освен че планира да създаде офис във Велико Търново, Анди Фокнър вече си е купил имот на десетина километра от града.



Източник: Борба.БГ





Коментари

горе