България се представя на изложение в Париж



В Париж започва Международното туристическо изложение International French Travel Market Top Resa 2014, което е организирано от днес до 26 септември.

Страната ни се включва в него с рекламен щанд за десети пореден път, съобщават от  МИЕ.

Top Resa в Париж е сред най-големите туристически борси с насоченост към професионалисти от Западна Европа. Освен дестинации тук се представят авиокомпании, луксозни хотели, голфклубове, СПА-центрове и други услуги.

Рекламният щанд на България е на площ близо 62 кв. м. В него, заедно с Министерството на икономиката и енергетиката, участват осем туристически компании и една община.

Сомелиер ще демонстрира на френски език качествата на българските вина, на щанда ще има и кукер аниматор.

Очаква се интересът от страна на туроператорите да бъде насочен към различни видове услуги - морски, културен, приключенски, винен, гурме, city breaks, балнео-, СПА-, уелнестуризъм.

През втория ден от изложението ще се състои презентацията на страната ни на тема "България - древна и автентична". Основен акцент в нея ще бъде тракийското наследство по нашите земи и предстоящата изложба в Лувъра през април-май 2015 г., посветена на тази тема.

Франция е ключов пазар за българския туризъм. През 2013 г. броят на френските туристи е бил 138 246 души, а за периода януари-юли 2014 г. е 70 431, което е 5,1 на сто повече в сравнение с първото шестмесечие на 2013 г., се посочва в съобщението.



Източник: Дир.БГ





Коментари

горе