Бизнесдама погаси половината от вересиите на хората в Дълги дел



Дама от София, управител на фирма „Триера Комюникейшън”, направи неочакван подарък на хората в пострадалото от наводненията село Дълги дел, съобщава konkurent.bg.Във вторник Нели Драганова пристигнала при кмета Илия Илиев с намерението да помогне по някакъв начин на хората, чиито домове бяха отнесени от стихията в началото на септември.

Дамата научила за бедстващите от свой служител, чийто баба и дядо живеят в селото и пострадали от голямата вода. Драганова била заделила 1 500 лева и с кмета Илиев заедно решили парите да отидат за погасяване на вересиите на местните.

От години в селата хората живеят трудно. Парите не стигат, а след наводнението в Дълги дел, семействата съвсем изпаднали в беда. Малките пенсии инвестирали в ремонти на домовете си, а за храна почти не оставало. Така натрупали доста борчове към собствениците на магазини.

„Вересиите на нашите хора са много. Около 3 000 лева, но този неочакван коледен подарък ги стопи наполовина”, каза кметът Илия Илиев.

Той специално благодари на фирма „Строител Криводол” и на собственика й Васил Спасов, с чиято помощ днес улиците на селото са проходими и хората могат да преминават по мостовете над река Дългоделска Огоста.

„Водата отнесе три моста и подстъпите към тях. Фирмата дойде и без да питат кога ще им се плати, за 50 дни направиха всичко. Работиха денонощно без да задават въпроси за пари, а и ние не знаехме кога държавата ще ни отпусне, за да се разплатим. Свършиха работа за над
милион лева. Чак сега започнахме да им превеждаме дължимото”, сподели още кметът Илиев.

Друга голяма фирма пък ще помогне на 7 семейства с бяла техника. Дарението се прави чрез БЧК.



Източник: Блиц





Коментари

горе