Докторите с надежда за смазаното от греда дете



Докторите в спешната болница „Пирогов”, където бе настанен премазания от греда на футболна врата ученик от Разлог, дават надежда за момчето. Те все още не могат да кажат до кога 14-годишният Атанас Мишков ще бъде в кома, но смятат, че младият организъм ще помогне в случая и е възможно той да дойде в създание до дни, съобщиха от лечебното заведение.

Тийнейджърът бе докаран от реанимацията на Разложката болница, където първоначално бе настанен, в Клиниката по неврохирургия на „Пирогов”, след като футболната врата на игрището в училище „Никола Парапунов” се сгромоляса и греда от нея го удари тежко по главата в сряда. Инцидентът стана по време на час по физическо възпитание.

Скенерът показа, че момчето е с тежка контузия на главния мозък и мозъчния ствол, двустранно счупване на основата на черепа и оток на самия мозък. Екипът от неврохирурзи все още се бори за живота му. Състоянието на Атанас Мишков остава критично, макар и първоначалната най-остра фаза да е овладяна.

От спешната болница „Пирогов” не скриха, че е възможно двпоследствие тийнейджърът да развие някакви увреждания в резултат на изключително тежката контузия.

Учителят по физическо Иван Дурев също пристигна в София и е неотлъчно до леглото на своя ученик в болницата.

Вчера в класа на пострадалия Атанас влязоха психолози. Те разговарят с учениците и им помагат да преодолеят стреса. Децата са шокирани, страхуват се, а съученикът му, който е бил непосредствено до него при падането на гредата, е в шок и вчера не е бил на училище, разказаха учителите.

Шефът на регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов събра вчера педагогическия колектив за инструктаж. Родителите също звънят чес по час на децата си и се безпокоят дали всичко е наред, докато са на училище.

Междувременно учителите провериха дали всички спортни съоръжения са здраво закрепени.

Причината за падналата греда на футболната врата е откраднато метално въже, с което тя е била укрепена. Камерата в училищния двор обаче е далече. Заразди отдалечеността на обектива и лошото време картината е лошо и крадците не могат да бъдат разпознати.


Четете още:

🔴 Държавата на чантаджиите

🔴 Цените на лифт картите в Пампорова остават същите и този зимен сезон

🔴 Хирург сбъдва мечтата на 6-годишно момиченце, високо едва 94 см





Източник: Монитор





Коментари

горе