Скъпи депутати, преработихте ли се? А едно малко момиче ходи на училище с галоши



В интернет пространството се завъртя снимка на малко момиченце, което ходи на училище с галоши. От снимката се вижда една искрена и невинна детска усмивка. Защо ли? Защото е получила като подарък нови ботушки, с които да продължава да посещава училище.

Намираме се в състояние на пълно незнание, поставени сме някъде в нищото, нищото създадено от скъпите народни представители и не само от сегашните, а и от всички предходни такива. В един момент гражданите са изпуснали юздите на демократичната промяна.

Властимащите не са недосегаеми, но просто така са свикнали. Самите ние не отстояваме така мечтаната демокрация, по никакъв начин не се опитваме да я опазим. Трябва да разберем, че промяната тръгва от нас самите, от нашите усещания и разбирания.

При правилно поставяне на цели и реално осъществени реформи истинска, а не фасадна демокрация в България е възможна. Процесът на установяването й може да стане необратим при наличие на две условия- гражданите да започнем да възпитаваме сами себе си в насоката, че сме част от управлението на държавата, а не негова съпротива и хората, които избираме да ни управляват да са образовани, креативни и споделящи идеята, че участието в управлението не е само ред в биографията, който повишава цената им на пазара на труда и тяхното благосъстояние.

Публичните средства се разхищават всекидневно за луксозни автомобили, полети и какви ли не други прищевки. С всеки изминал ден нашите мили управници показват, че определено не са блестящи гении, взимат винаги грешните решения, губят доверието на хората, което впрочем май си е „заминало“ доста отдавна.

Неудобната истина за Вас дами и господа народни представители е, че децата на България живеят в бедност, родителите им едвам успяват да им купят храна, пък камо ли дрехи и обувки. Очевидно този факт не Ви засяга, защото се мислите за богопомазани и недосегаеми може би? Добирате се до власт и се самозабравяте. Припомнете си, че колелото се върти. Безумно голям брой хора са на дъното благодарение на немотията, която Вие създадохте и продължавате да толерирате с глупостта си.

Поживейте известно време в реалността на обикновения човек. Хората са погнусени от всички Вас. Проблемите си остават, само Вие се сменяте. Заливате медийното пространство със смешни скандали, а хората се интересуват от факта, че живеят ден за ден. Изпаднали сте в тежко заблуждение.

Излезте на улицата, качете се при един таксиметров шофьор и го питайте как живее. Чуйте думите му, с какво отвращение говори за Вас? Пък после се зарадвайте, че едвам изхранва семейството си и му е трудно да отдели средства за топли зимни обувки на детето си.

Ние някак успяваме да се справим и без екзотичните почивки и луксозни автомобили. А Вие скъпи народни представители къде ще сте през „заслужената“ дълга ваканция? Най-вероятно някъде на топло извън страната, където няма да са Ви необходими топли ботуши.


Четете още:

🔴 15-те най-магнетични марки кисело мляко

🔴 д-р Гайдурков: Забравете за колбасите

🔴 С какво се храни самата проф. Байкова:"Слагам зеленчуци даже в кюфтетата"





Източник: СВОБОДНО СЛОВО





Коментари

горе