Нов онкоцентър събра всички модерни терапии под един покрив



От ляво на дясно: патриарх Неофит, столичният кмет Йорданка Фандъкова, зам здравният министър Бойко Пенков, подуправителят на НЗОК Иванка Кръстева, Андрей Марков, управител на “Сити клиник” и Ангел Ангелов, председател на директорския борд на “Сити клиник” на церемонията по откриването на онкоцентъра. СНИМКА: Пиeр Пeтров

Oнкологичният център на “Сити клиник” ще предоставя всички модерни терапии срещу рак под един покрив. Той бе посочен като реален пример за комплексно лечение от зам. здравния министър д-р Бойко Пенков, който откри центъра в сряда заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова, зам. парламентарния шеф Явор Хайтов, подуправителя на здравната каса Иванка Кръстева, управителя на “Сити клиник” Андрей Марков и съоснователя и изпълнителен директор на “Сити клиник” Илиан Григоров. Във водосвета участва патриарх Неофит.

Болницата е оборудвана с 3 линейни ускорителя и разполага с клиники по медицинска онкология, лъчетерапия и радиохирургия, нуклеарна медицина, обща и клинична патология. “Предоставяме възможности за модерна химиотерапия, таргетна терапия, персонализирана медицина, генетични консултации”, каза медицинският директор на “Сити клиник - онкологичен център” проф. Асен Дудов, национален консултант по медицинска онкология (химиотерапия). Годишно може да преминават по 20 000 пациенти. Осигурени са още рехабилитация и психологическа стабилизация. Всеки пациент ще бъде в единична стая.

Ще се прилагат авангардни технологии като ПЕТ/СТ и СПЕКТ/СТ за прецизна образна диагностика, 3D мамография с томосинтез. Инсталирани са свръхмодерен апарат за радиохирургия, апарат за брахитерапия, робот за автоматизиранo смесване на лекарства. Сградата е дело на американски архитекти, специализирани в проекти за клиники.

Откриването на нови онкоклиники ще улесни достъпа на пациентите и те ще се разпределят, вместо да има опашки от чакащи, каза д-р Пенков. Той увери, че няма да има лимити в онкологията.


Четете още:

🔴 Проф. Донка Байкова - Забравете белия хляб, разболява ни от рак

🔴 Швейцарци живеят в еко къщи, направени в България

🔴 Дрехи и храни даряват на 11-те деца, останали без майка





Източник: 24 часа





Коментари

горе