Стоянка Мутафова празнува Коледа у дома,с Муки и котките Чарли и Сара



Ще виждаш, ще бъдеш щастлива, казват й лекарите

Стоянка Мутафова точно преди коледните празници се реши на операция на окото, която отлага от години.

Актрисата се оплаква от зрението си, не може да чете, ползва лупа, а е най-запаленият
фен на книгите. Но е страхлива. Не обича болници. И така 20 години...

Накрая нейната приятелка и партньорка в пиесата "Госпожа Стихийно бедствие" Адриана Андреева й препоръчва опитен и проверен лекар - д-р Даскалов, който се наема да я оперира.

Адриана е човекът до Стояна, вози я до клиниката, до дома й, успокоява притесненията й. Заднно с дъщерята на примата Муки приемат всичките й оплаквания, но са неотстъпни - операция трябва да има, да да прогледне нормално отново.

Интервенцията е вече факт. В момента Стояна вижда мътно с дясното око, но лекарите са категорични: "Стояна, ще виждаш и ще бъдеш щастлива!"

Актрисата ще бъде на Коледа с дъщеря си Мария Грубешлиева- Муки и двете им любими котки - Чарли (Чаплин) и Сара (Бернар). Муки признава, че е била по-уплашена - не спала, не яла, от майка си за операцията.

Иначе Стояна е добре, просто трябва редовно да й се слагат капки в очите, което прави Муки. Ден-два ще вижда мътно, но после ще се възхити на ясното зрение, за което е мечтала от години, но е отлагала интервенцията. "Това за нея наистина беше голяма стъпка. Страхлива е. Добре е беше Адриана да я успокои и навие за операцията", благодарна е на колежката на майка си Муки. Тя не крие, че Стояна 20 години се е измъчила с лошото си зрение, резултат и от няколко тежки травми, получени на сцената.
Поръчали са си трапеза от бюфета на Сатиричния театър. Ще им пратят постни сармички със зелеви листа, фасул, баница, а Муки ще сложи в нея късмети - на първо място здраве. Стояна се кани да празнува рождения си ден в Берлин. Там е канена на гастрол през февруари догодина.


Четете още:

🔴 След световната купа сноубордистът Радо Дивеча мечтае за олимпийско злато

🔴 Митрополит Гавриил: Там, където свършва науката, започва вярата

🔴 Българка спечели отново френското шоу "Танцувай със звездите"





Източник: 24 часа





Коментари

горе