Чудодейните места на България: При Иван Рилски и Руската църква!



В България има места, които сбъдват желания. Достатъчно е да ги напишете на листче, а може и просто да ги пазите дълбоко в сърцето си. И разбира се, да вярвате, че вселената ще ги чуе.

Местата, чрез които тя изпълнява ”поръчките ни” са Руската църква, пещерата на Иван Рилски и пещерата Леденика. За тях разказва репортаж на ”Нова телевизия”. 

В Руската църква в София се съхраняват останките на архиепископ Серафим. Въпреки че не е светец, хиляди вярват, че мощите му са чудотворни. И му пишат писма. Стотици. Всеки ден.

„Случаи на изцеление имало още докато архиепископ Серафим бил жив. Казвал на хората, които ходели при него, че след смъртта му ще продължи да им помага. Призовавал ги един ден да му оставят бележки. Така, след като починал, поток от хора започнал да се стича в криптата”, разказва архимандрит Филип, настоятел на храм "Св. Николай".

Мечтите се сбъдвали и в пещерата на свети Иван Рилски. Вярва се, че той осъществява най-съкровените ни желания, но само ако успеем да минем през дупката на входа.

„Свидетелство за любовта на свети Иван Рилски към нашите немощи и желанието му да ни помага са все повечето и повечето чудеса, които се случват и всички тези бележки, които хората, които идват тук, оставят горе на аязмото и на пещерата”, разказва йеромонах Мойсей пред ”Нова телевизия”.
 
Преданието твърди, че там и камъните не били случайни. И те пазели бележките със съкровените желания с цената на всичко.
 
Каменната плоча на Преподобна Стойна, пещерата Орлова чука и мостът на желанията в морската градина във Варна са само част от останалите чудодейни места у нас. Поне според тези, които вярват в тях.
 


Четете още:

🔴 Калоян и Яна – българска красота на леда

🔴 Гигантски лимон, отгледан в Благоевградско, кандидатства за Гинес

🔴 Гурбетчии дръпнаха село до стандарта на Европа





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе