12 постъпки, които стоплиха света през 2015 г.



Планетата се задъхва от войни, конфликти, протести и преврати, но все пак най-важното е да останем хора и да подадем ръка на онези, които се нуждаят от помощ. Защото и най-малкият добър жест може да донесе толкова радост и любов, че поне за кратко да забравим черната хроника и отново да повярваме в истинските ценности на този свят.

Представяме ви 12 кратки истории, които покориха сърцата на хората през 2015 г.

  1. Благодарност за спасителя

Пожарникарят Майк Хюз спаси 9-месечната Даниел Дейвисън, грабвайки я от легълцето й в горящата къща. След години девойката покани своя спасител при дипломирането си и произнесе трогателна реч: „Присъствието на Майк на тази церемония е много важно за мен. Непрекъснато плача от щастие, когато си мисля, че всичко можеше да бъде съвсем друго. Нямаше да бъда тук, ако не беше ти”.

2. Подарък за рождения ден

6-годишното момченце аутист Глен Бурати решил да празнува рождения си ден, но никой от поканените гости не дошъл. Майката споделила огорчението му във Facebook и само след няколко часа полицаите и пожарникарите в градчето пристигнали, за да поздравят момчето.

3. Помощ за възрастен човек

Железопътният инспектор Джош Сайганик чул, че двама младежи се подиграват с къщата на възрастен мъж и решил, че това не бива да се оставя така. Джош призовал във Facebook доброволци да помогнат на стареца да боядиса къщата си. Над 95 души откликнали на молбата на железопътния инспектор.

4. Девойка направи щастливи последните дни на болно куче

Никол Елиът видяла обява, че неизлечимо болното куче Честър се нуждае от стопанин. Девойката не се замислила и решила да прибере окаяното животно при себе си, за да ощастливи последните му дни. Честър се повозил в кола, хапнал хот-дог и дори взел вана.

5. Снимка преобърна живота на бездомно момче

Студентката Джойс Гилос-Торефранка от Филипините видяла и снимала бездомно момче, което пишело домашните си на светлините от местния „Макдоналдс”. Девойката публикувала снимката в социалните мрежи и не след дълго хората откликнали, като започнали да изпращат средства за момчето. Благодарение на тях бездомното момче получило стипендия и поддръжка от филипинските власти.

6. Един за всички, всички за един

Младежът не можа да отиде на абитуриентския си бал, затова съучениците му отидоха при него.

7. Момче спаси давеща се сърничка

По време на наводнения в Бангладеш момчето Билал видял потъваща сърничка и я спасил, рискувайки живота си.

8. Играчки за бездомните деца

Карол Сачмън купува магазин за играчки, който се намира на ръба на фалита. Цялата стока от магазина тя дарява на бездомните деца.

9. Цялата страна защити най-добрия кондуктор

Виктор Лукянов работи като кондуктор в Петербург. Своята популярност той получава благодарение на добрите си маниери и постъпки. Виктор казва „благодаря” на пътниците на 79 езика, плащал билета на тези, които отстъпват място на възрастни хора и т.н. Един ден кондукторът, обиден от подигравателното отношение на колегите му, решил да напусне. Но стотици жители на Петербург скочили в негова защита и ръководството го помолило да остане.

10. Баба носи внучката си на гръб 5 години

Почти 5 години 66-годишната възрастна жена от Китай носи на гърба си вече 14-годишната си внучка инвалид до училището и обратно. Жената изминава четири километра но планински пътеки. Скоро за това узнали средствата за масова информация, публикуваната снимка покъртила цялата страна и властите се намесили. Малко след това семейство е преместено в нов дом, близо до училището, а момичето получило инвалидна количка, за да може само да се придвижва самостоятелно.

11. Японец остава в опасна зона, за да се грижи за животните си

Наото Мацумура е единственият японец, който не се страхува да живее в опасната зона около Фукушима. Той напуснал града заедно с другите жители, но се върнал, за да се грижи за животните си.

12. Куче от приют получи втори шанс

Случки като тази не са изключение, но въпреки това винаги ни зареждат с оптимизъм. Константин Хабенски взел от приют болно безпородно куче. Той го излекуват и безкрайно много обикнал. Дори през нощта му оставял запалена лампа, защото кучето се бояло от тъмнината.


Четете още:

🔴 Как да попълним данъчната си декларация (видео)

🔴 2 пъти седмично риба е супер, а всеки ден?

🔴 Розата – универсално лекарство от природата





Източник: Животът днес





Коментари

горе