Кътче от рая



“Първото нещо, което трябва да направите, когато пристигнете, е просто да вдишате дълбоко, тъй като въздухът там е толкова свеж, че можете да почувствате как дробовете ви се отварят, за да поемат кислорода!
Знаете ли кое е това място? Не, не става дума за Прованс, нито за Шотландия. Така един британски справочник вижда едно малко българско село. Орехово. Сгушено в Родопите, 300-годишно парче от Рая. Ходили ли сте там? Да, залисани в битови проблеми, често не виждаме и не оценяваме красотата, сред която живеем.
Британецът Майк Блeк обаче, създател на справочника, посещава селото за 3 дни и оставя част от сърцето си завинаги у нас. “Голям брой от хората, които пътуват редовно, знаят най-известните места, но сега искат да намерят различни дестинации. Ние се стремим да открием нови интересни градове, места и региони, за да ги добавим към разрастващата се мрежа”, обяснява Майк Блeк на среща със Сдружението по туризъм в село Орехово и кметицата Павлина Петкова.
“Здравословната храна, отглеждана и приготвена на място, е важна част от престоя ви в невероятно очарователната дестинация. Има ястия, които са уникални, можеш да опиташ само в Орехово и никъде другаде по света”, възкликва Блeк.

veg
Сега се спрете и се огледайте. България е прекрасна, нали? И можем само да се гордеем с красотата й! Не само когато чужденците я оценят… А през уикенда можете да отидете до Родопите – хапнете пататник, никъде другаде няма да ви го сготвят.
/New Destination Network – NDN е мрежа за световен туризъм и инвестиции, проект съфинансиран от английското правителство, за изграждането на първата по рода си организация, която свързва туристическата индустрия, държавните органи и реалния турист, която открива и презентира непознати дестинации.


Четете още:

🔴 Село Лещен – още едно място в България, което спира дъха

🔴 10 леснодостъпни хижи през зимата в България

🔴 Пловдивчанката Дияна омагьоса Лондон с прабългарски пана





Източник: shash





Коментари

горе