Номинираха Пловдив за най-добра туристическа дестинация в Европа



Номинираха Пловдив за най-добра туристическа дестинация в Европа

Пловдив бе номиниран за "Най-добра дестинация в Европа" в онлайн гласуване, организирано от неправителствена организация, подкрепена от Европейската комисия. Общо 20 са градовете, за които всеки може да гласува на сайта europeanbestdestinations.com, сред които са още Виена, Амстердам, Рим, Барселона, Атина и Париж.

"Разположен в южната част на България, Пловдив е водеща културна, религиозна, винена и шопинг дестинация, като градът никога не пропуска да открие вълнуващи нови лица от своя характер.

Със своята 8-хилядолетна история Пловдив е смятан за най-старото населено място в Европа и шестия най-стар град в света. Освен това той е класиран на трето място в класацията "10-те най-красиви антични градове в света" и бе част от списъкът "10-те дестинации, които трябва да посетите през 2015".

Много забележителности и разнообразни дейности превръщат Пловдив в истинско съкровище, което си струва да бъде открито", пише в номинацията на града.

Кандидатурата на Пловдив за най-добра дестинация на стария континент е подкрепена и от факта, че градът ще бъде Европейска столица на културата през 2019.

През миналата година победител в гласуването стана френският град Бордо.


Четете още:

🔴 Медът – универсалното лекарство

🔴 ТРЕТОКЛАСНИК ОТ ДОБРИЧ ЕМОЦИОНАЛНО РЕЦИТИРА "ОБЕСВАНЕТО НА ЛЕВСКИ"

🔴 Султан Абдул Азис потвърждава смъртната присъда на Васил Левски





Източник: Кмета





Коментари

горе