Откриха дарителска сметка за образованието на храбрата Мария



Кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи, че е отворена дарителска сметка на името на ученичката Мария Стоилова, която спаси живота на шофьор на тролей миналата седмица. Събираните в нея средства ще бъдат предназначени за нейното образование.

Тодоров заяви, че общински съветници ще внесат предложение в Общински съвет да ѝ бъде отпусната стипендия, докато учи.

„Мария показа, че едно дете, макар и неголямо на години, но голямо като душа и сърце, може да извърши истински подвиг. И да бъде пример не само за подрастващите, но и за всички нас. Че трябва на първо място да бъдем хора и да даваме от себе си, защото тя даде най-важното - човешки живот на шофьора на автобуса, изпаднал в трудност”, каза кметът, цитиран от „Дарик”.

Мария получи и карта за безплатно пътуване с всички автобуси и тролейбуси, докато живее в Стара Загора. От общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози"ще внесат по сметката необходимата сума за шофьорски курс, който девойката може да изкара, когато навърши пълнолетие.

Желаещите да помогнат за образованието на Мария могат да даряват средства по банков път в:

УниКредит Булбанк

София - клон „Калоян" № 3
Получател: Фондация „Благотворител"
Основание: За Мария 
IBAN: BG12 UNCR 7630 1076 5935 18
BIC: UNCRBGSF

Средствата от кампанията ще бъдат отпускани целево според образователните нужди на момичето от тристранна комисия с представители на Фондация „Благотворител”, Спортно училище „Тодор Каблешков” и дом „Мария Терезия” в Стара Загора, където живее храброто момиче.


Четете още:

🔴 Българското хоро – най-добрият антидепресант

🔴 Отчаяна майка моли за зимни обувки на рожбите си! Пита политиците как се гледат 9 деца с 1,16 лв. на ден?

🔴 Минус 50 кг с омлет и шунка!





Източник: Мениджър





Коментари

горе