6-годишно българче дебютира с приказка в Англия



6-годишно българче дебютира с приказка в Англия

Шестгодишно момиченце от Свиленград написа  приказка на английски, която вече е подготвена за печат в литературен алманах за млади писатели.

Книжката, в която е включена и творбата на Деница Желязкова ще се разпространява по библиотеките и училищата в цяла Великобритания. За таланта си Деница получила и грамота.

След като бъде издаден сборникът, ще се определят и най-добрите три приказки. За първо място издателите са осигурили парична награда от хиляда паунда. Интересното е, че роденото в Свиленград момиченце е единствената чужденка, чиято творба ще бъде публикувана в книжката. Приказката на Деница се нарича „Динозавърска атака”. В нея главна героиня е супер момиче, което спасява дете, което е нападнато от динозавър.

Деница живее със семейството си в английския град Бодмин от почти две години. По британския учебен стандарт тя е във втори клас и е пълна отличничка. Два пъти в седмицата посещава курсове по английски език за чужденци.

Баща й Иван Желязков работи във фабрика за месо, а майка й Светлана се грижи за нея и по-малката й сестричка. Семейството е с много добри впечатления от живота в Обединеното Кралство.

Родителите на талантливата Деница засега нямат никакво намерение да се прибират в България.


Четете още:

🔴 Православната църква почита деня на Свети три светители

🔴 Честит рожден ден, Цветана Манева!

🔴 Мъж от Смолян ще прави първата библиотека на колела в Родопите





Източник: Кмета





Коментари

горе