Българка събра "Списъкът на Шиндлер" в 60 сек.



Петя Иванова е победителят в конкурса на „Джеймисън“ за римейк на филм в 60 секунди. Режисьорката е избрана с идеята си да преразкаже „Списъкът на Шиндлер“ на Стивън Спилбърг в една минута. Със своята версия Иванова ще ни представя на финала на Done in 60 Seconds в Лондон през месец март.

Българският финалист е определен от жури в състав Васил Василев-Зуека, Стефан А. Щерев, Драгомир Симеонов и Стоян Георгиев. Решението им бе оповестено на специална церемония в столичния „Клуб 365“.

Един от основните критерии за избор на победител е да се предаде цялостното усещане и атмосфера на един филм в рамките на 60 секунди.

„Търсихме майстори на късия кино разказ. Техническите умения се научават, но способността да разкажем всичко в съвсем кратко време е ключов талант и Петя успя да го демонстрира със своята версия на този емблематичен, любим на поколения филм“, обясни Драгомир Симеонов.

Петя е графичен дизайнер, но страстта й към историята, документалното кино и представянето на истински герои и техните съдби е голямото й предизвикателство. Занимава се с режисура едва от няколко месеца, но според журито притежава безспорен талант в киното, успявайки да изведе в една минута есенцията на тази вдъхновяваща история за спасяването на над 1000 полски евреи от немския бизнесмен Оскар Шиндлер по време на Втората световна война.

Петя Иванова и журито, определило я за победител - Стоян Георгиев, Стефан Щерев, Драгомир Симеонов и Васил Василев-Зуека (от ляво надясно).

Петя Иванова и журито, определило я за победител – Стоян Георгиев, Стефан Щерев, Драгомир Симеонов и Васил Василев-Зуека (от ляво надясно).

Иванова ще лети за Лондон в края на март, където ще се бори на световния финал на Jameson Empire Done in 60 Seconds с участници. Най-добрият ще бъде обявен на церемонията по връчването на кино наградите на списание EMPIRE. Призовете им се определят на базата на вот на публиката и често са посочвани като едни от най-независимите в индустрията.

Официалният трейлър на филма не е толкова къс:


Четете още:

🔴 Ванга: 10 ценни съвета за добро здраве

🔴 100 години българи - юнаци!

🔴 О, Шипка!





Източник: Площад Славейков





Коментари

горе