Имате газове. Ето какво ви казва тялото с това неприятно явление- 5 неща, които трябва да знаете



Какво ви казва тялото с неприятните газове, които изхвърля? Вижте:

Нарушаване на броя на бактериите

Бактериите предизвикват ферментация, т.е. разграждане на храната, която сме изяли. Този процес започва в стомаха, след това в дебелото черво, но понякога продължава и в тънкото черво, заради което се стига до освобождаване на газове.

Причина за това би могла да бъде начина на хранене. Ако усетите подуване и тежест в стомаха, избягвайте храни, които подуват, като авокадо, сливи, боб и леща, лук и чесън.

Храните се бързо

Ако имате навика да ядете бързо или да говорите, когато се наслаждавате на храната, по време на яденето се поглъща повече въздух. Въздухът, смесен с храната стига до стомаха и причинява подуване на корема, а с това и освобождаване на газове.

Колкото повече въздух попада в тялото, толкова повече коремът ще се подува.

 

Непоносимост към храни

Въпреки че може би през целия си живот сте обичали мляко и млечни продукти, без никакви проблеми, с течение на времето това може да се промени. Тялото лесно може да стане интолерантно към лактозата в тези хранителни стоки и да не може да ги преработи, поради което може да се чувствате подуто и тромаво, и да изпускате газове.

Същото важи и за глутена – съставка в доста зърнени храни, която причинява проблеми с храносмилането и образува газове.
Нередовно ходене по голяма нужда

Ходенето по голяма нужда е от решаващо значение за здравето на нашия организъм. По този начин тялото изхвърля останалата част от храната, от която не се нуждае. Но ако ненужната храна остане дълго в храносмилателния тракт, бактериите предизвикват ферментация и освобождаване на газове, които се събират в червата.

Накрая излизат под формата на газове с неприятна миризма. Ако имате проблем с храносмилането, пийте много течности, започнете да спортувате и приемайте храни, богати на фибри.

 

Тежки храни и газирани напитки

Храната, която попада в организма, остава дълго в него и по време на процеса на храносмилането, който започва в устата, минава през множество промени. Пържените и мазни храни са много трудни за храносмилане и по-дълго се задържат в червата.

Затова по време на храносмилането се освобождават голямо количество газове. Същото важи и за газираните и сладки напитки, които съдържат мехурчета и с това затрудняват процеса на храносмилането пише zajenata.bg.


Четете още:

🔴 Еми - “Облаче ле Бяло”

🔴 Българското училище "Кирил и Методий" в Париж с 10 годишен юбилей

🔴 България най-сетне ще има домейн ".бг" на кирилица





Източник: lekuvai





Коментари

горе