До 12° в четвъртък, предупреждават за силни валежи



През следващото денонощие времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, значителни в Западна и Централна България. Вятърът ще е слаб до умерен от изток – североизток. Минимални температури между 4° и 9°, максимални – между 7° и 12°.

Над Черноморието ще е облачно, със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 9° до 12°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за март, след обяд ще се повишава.

Температурата но морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали сняг, под 1200 метра – дъжд. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, а на 2000 метра – около минус 2°.

В петък и събота ще се задържи предимно облачно. Валежите ще са на по-малко места, ще отслабнат и временно ще спрат. Ще има и временни разкъсвания на облачността, по-значителни над Южна България. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. През нощта срещу неделя отново в цялата страна ще завали дъжд. В неделя ще бъде облачно и дъждовно, а температурите ще се понижат.

Жълт код за валежи е обявен за 18 области в страната за 10 март. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и София Област. През следващото денонощие ще вали дъжд с количества между 15 и 20 л/кв.м. По Черноморието e обявен жълт код за силни ветрове. От първите часове на деня до обяд ще има вятър от североизток с пориви 16-18 м/сек.


Четете още:

🔴 Накрая Турция ще се намърда в ЕС заедно с бежанците

🔴 Трик, който 100% не знаете! Ето как да възстановите умрялата батерия на лаптопа ви

🔴 Тайната на фараоните за здраве





Източник: bgfermer





Коментари

горе