Ефективен илач при намалена функция на щитовидната жлеза



Малките зелени орехчета могат да помогнат на хора, които страдат от намалена функция на щитовидната жлеза


Щитовидна жлеза

Разположена е в долната част на гръкляна. Големината и е около 10 сантиметра, а като форма се оприличава на пеперуда или на буквата „H”. Задачата на жлезата е доста отговорна, тя се грижи за „изработката” на два вида хормони – тироксин и трийодтиронин. Както знаем в човешкото тяло се извършват много процеси, а хормони, които произвежда жлезата спомагат за правилната обмяна на веществата. Контрол върху производството на хормоните оказва друг хормон, който се казва Тиреоиден. Когато производството на тироксин и трийодтиронин нарасне се наблюдава намалена функция на щитовидната жлеза.

Причини и признаци за хипотиреидизъм

Причините за това състояние са много, но все пак се откроява две, които са придобити заболявания или вродени такива. Признаците, които се изразяват при намалена функция на щитовидната жлеза са: влошаване на паметта, бърза уморяемост, изпадане в депресия, намаляване на кръвното, зиморничавост, отичане на крайниците, болки в мускулите, лесно чупливи нокти, сънливост, покачване на телесното тегло, запек, суха кожа, косопад, дрезгав глас, намалено желание за сексуалност и други.

Рецепта със зелени орехчета при намалена функция на щитовидната жлеза

Взимате стъклен буркан, измивате го и го подсушавате добре. Набирате малки зелени орехчета, ще трябват 40 броя за изпълнението на рецептата. Те се счукват, заедно с кората и се сипват в стъкления съд. След това се заливат с домашна плодова ракия в размер на 1 литър. Накрая се добавя и кристалната захар – 150 грама. Илача се затваря и се излага на светлина за 40 дена. След изтичането на тези 40 дена илача се изважда и се прецежда внимателно. Течността се прибира на хладно. Пие се само един път на ден и то преди закуска. Количеството, което се приема е равно на чаена лъжичка.


Четете още:

🔴 БЪЛГАРИЯ ГРЪМНА! Сидеров направи взривяващи признания! ОТВИВА НА СЪД! Виновен е за...

🔴 Не изхвърляйте покълналия чесън - той е суперхрана

🔴 Над 15 000 бежанци тръгват към България, ако Македония не отвори границата си





Източник: bilka





Коментари

горе